İdris Güven, Bir Sivil Toplum Liderinden Fazlası…

İdris Güven, örnek ve önder bir sivil toplum lideri; hatta çok daha fazlası diyebileceğimiz kişiliğe sahip. Yerleşik bulunduğu; İstanbul-Sarıyer, Ayazağa’da hemşerilerimizin ve bölge sakinlerinin güvenini kazanmış bir kanaat önderi konumunu kazanmıştır , İdris Güven.

Samsunlu hemşerilerimizin yoğunlukta bulunduğu Ayazağa, her dönem İstanbul Samsunluları için güç odağı olmuş bir bölge, bir merkez konumunda yer almıştır. İdris Güven, Samsun kültürünün böylesine yoğun yaşandığı Ayazağa da yıllardır Samsunlular Derneği ve birçok diğer STK lar içerisinde yer alarak pişmiş ve olgunluğa ulaşmıştır.

Siyasilerin de dikkatini çekiyor…

İdris Güven’in göstermiş olduğu sebat ve başarı kendisini, önce Sarıyer Samsunlular Derneği Başkanlığına taşımıştır. Sarıyer Samsunlular Derneği, İdris Güven başkanlığında İstanbul Sarıyer’de farkındalık oluşturup, Samsunluları hemşeri guruplarının en önde olanları arasına sokmuştur. Sarıyer Belediye Başkanlığı nezdinde yapılan ramazan ve diğer sosyal etkinliklerde Sarıyer Samsunlular Derneği her daim başı çekmiş ve güzel sedalar bırakmayı başarmıştır.

İdris Güven Başkan, sosyal ve kültürel etkinliklerdeki başarısının yanı sıra fevkalade üstün bir hitabet yeteneği ile de özellikle siyasilerin dikkatini çekmektedir. Ayazağa-Sarıyer Samsunlular derneğimiz ve Dernek Başkanımız İdris Güven; aynı zamanda İstanbul Samsunlularının etkinliklerinde de yer almakta ve önemli görevler üstlenmektedirler.

STK’lara adanmış bir insan; İdris Güven

İdris Güven; 15 derneğin bünyesinde bulunduğu Terdef (Terme Dernekler Federasyonu) Genel Başkanı, İstanbul’da ilk kurduğumuz federasyon olan Sadef (Samsun Dernekler Federasyonu) Genel Sekreteri ve İstanbul’da kurulmuş olan Samsun STK’ları çatı kuruluşu Samkon (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) yönetim kurulu üyesidir.

01.07.1977 yılında Samsun, Terme’de doğan İdris Güven, Zincirlikuyu Yapı Meslek Lisesi mezunu olup ayrıca birçok kurs, seminer ve özel eğitimler almıştır. İnşaat sektöründe başlayan iş hayatı hizmet sektöründe devam etmiş ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda yöneticilik yaparak devam etmiştir. Bir ara Şişli Belediyesi STK sorumlusu olarak ta görev yapmış; mesire alanı, stad, kültür merkezi yöneticiliği gibi görevlerde bulunmuştur. Halen hizmetler sektöründe yönetici olarak iş hayatına devam etmektedir.

Bunları da sevebilirsiniz

İdris Güven, Bir Sivil Toplum Liderinden Fazlası…” için bir yorum

  1. Allah sayılarını arttırsın. Samsun için çok değerli bir karakter.

Yorumlar kapatıldı.