İLÇEMİZDE “18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 107. YIL DÖNÜMÜ” ANMA PROGRAMI YAPILDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü münasebetiyle, İlçemiz Şehitliğinde yapılan anma programı, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Şehit Aileleri Dernek Başkanlıklarının çelenklerinin sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Per. Asb. Kd. Üçvş. Ender Tiryakinin yapmasının ardından, Şehitlik Şeref Defteri Kaymakam Cevdet Ertürkmen tarafından imzalandı.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen, şehitlik defterine, “Mukaddes vatanımızın,  bölünmez bütünlüğü, milletin bağımsızlığı, birlik ve beraberlik uğrunda, ölüme seve seve giderek, şehitlik makamına ulaştınız.

Bu gün, uğruna şehit olduğunuz, Türkiye Cumhuriyetimizin her köşesinde, sizleri minnet, şükran ve bağlılık duygularıyla anıyor, manevi huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz.

Aziz Şehitlerimiz Şehitler Günü münasebetiyle bir kez daha huzurlarınızda bulunarak, Türk milleti adına sizleri yad ediyoruz. Varlığımızı ve huzurumuzu sizlere borçlu olduğumuzu aklımızdan çıkarmadan hatıranızı, fedakârlığınızı ve cesaretinizi bu özel günde tekrar anıyoruz.

Vatan toprağı kutsal ise Ülkemiz halen bağımsız ise bu sizlerin sayesindedir. Tarih yapan bir millet olarak, şehitliğin anlamını çok iyi biliyoruz. Ardınızda bıraktığınız yakınlarınıza sahip çıkıyor kendi öz evladımız olarak görüyoruz.

Bize emanet edilen bu güzel vatanımızı, her geçen gün bitmeyen inanç ve gururla ileriye taşımakta kararlıyız. Gelecek nesillere güvenli bir şekilde bırakmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla,  Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Ruhunuz şad olsun.” diye yazdı.

15 Temmuz Şehitler Camii İmam Hatibi Kadir Yeşilgil’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’ın duasından sonra, şehit mezarları tek tek gezilerek karanfiller bırakıldı; ailelerine başsağlığı dilendi.

Anma programı ve şehit kabirleri ziyaretine Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve ilçe protokolü katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz