İLKADIM BELEDİYESİ MÜELLİFİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİ SUAT YILDIRIM TARAFINDAN VERİLECEK SEMİNERDE BİR ARAYA GETİRECEK

SEMİNERDE TÜRKİYE BİNA DEPREM YÖNETMENLİĞİ (TBDY) BAŞLIKLARLA ELE ALINACAK

İlkadım Belediyesi eğitime yönelik seminer serilerine devam ediyor. Yapı Kontrol Müdürlüğünce Müellifi İnşaat Mühendislerine yönelik İnşaat Yüksek Mühendisi Suat Yıldırım tarafından ücretsiz olarak 6 gün boyunca günlük iki saatlik eğitim semineri verilecek.

İlkadım Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşecek olan seminere katılımcılar laptopları ile katılım sağlayacak. Eğitimlerin “Teams” üzerinde On-line olarak verileceği seminerde İnşaat Yüksek Mühendisi Suat Yıldırım, İnşaat Mühendisler Odası Samsun il Temsilciliği tarafından 2018 deprem yönetmenliğine göre mevcut durum analizleri yapılacak. Yenilenen deprem yönetmenliği ile birlikte ‘Mevcut Yapıların Güçlendirilmesi’ konulu seminer 6 gün boyunca sürecek. Seminerde beton malzemeler alanındaki güncel gelişmeler kamuoyuna aktarılırken, betonarme yapıların tasarım ve inşasına ilişkin konular Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği 2018 (TBDY 2018) üzerinden ele alınarak yeni yönetmeliğin getirdikleri ve uygulamada dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde başlıklara yer verilecek.

“Güvenli şehir güvenli yapı “

Belediye olarak ilçe halkımızın yaşam kalitesi ve sağlığı konusunda öncü olma yolunda seminer ve projeleri desteklediğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,”İlçemizde konut ve yapı yapan İnşaat Mühendislerimizin hesaplamalarında ve uygulamada karşılaşacağımız sorunlar karşısında çözüme ilişkin önemli bir seminer olacağını düşünüyorum. Güvenli şehir güvenli yaşam konseptinin gerçekleşebilmesi için öncelikle il afet yönetim sistemimizi kurulması, acil durum hazırlık kapasitemizin geliştirilmesi ve öncelikli kamu binalarının sismik riskinin depremlere karşı, afetlere karşı hazırlanması, güçlendirilmesi, yenilenmesi, imar ve yapı mevzuatının etkin bir şekilde uygulanması ve asıl önemli olan eş güdüm ve koordinasyonu sağlayacak bir strateji oluşturmak ve bunu bir eylem planına dönüştürmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz