İLKADIM BELEDİYESİ SOĞUK KIŞ ŞARTLARINDA SOKAKTAKİ CAN DOSTLARINA YAŞAM DESTEĞİ SAĞLIYOR

 

BAŞKAN DEMİRTAŞ, CAN TAŞIYAN HER VARLIK BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla yerel belediyeciliğe yön veren İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri, 690 Kg Kedi Maması, 950 Kg Köpek Maması ve 50 Kg kuş yemini, besleme noktasına ulaşamayan sokak hayvanları için yaşam alanlarına bırakarak hayvanların beslenme problemine karşı önlem alınıyor.

İlkadım Belediyesi, kar yağışının etkisini iyice arttırmasından dolayı sahipsiz hayvanların aç kalmaması için bir çok noktada besleme çalışması gerçekleştiriyor. Soğuk havaların etkisini arttırması ile birlikte belirli aralıklarla besleme çalışması yapan İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri ekipleri İlkadım ilçesinde bulvar üstü bölgelerin kar altında kalması dolayısıyla sahipsiz hayvanların yoğun olduğu bölgelerde besleme çalışmalarını aralıksız yapmaya başladı.

“Mama desteğimiz devam edecek”

Ülke genelini etkisi altına alan yoğun kar yağışı sadece evsiz insanları soğuktan donma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıyor, hayvanları da tehdit ediyor. Bu noktada teyakkuza geçen Sağlık İşleri ekipleri havaların soğumasıyla şehrin ücra noktalarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için mama desteğini sürdürüyor. İlçe genelinde pek çok besleme noktasına can dostlarımıza kuru mama ve kanatlı kuşlara besleyici değeri yüksek yemleri besleme noktalarının bölgedeki hayvan sayısına göre belirleyen ekipler çalışmalarının özveri ile sürdürüyor.

“Can dostları bize emanet”

Sokaktaki sahipsiz can dostlarının soğuk kış günlerinde beslenme çabalarına kayıtsız kalmayarak yaşam desteği oluyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Soğuk havanın kendini hissettirmesiyle birlikte ekiplerimiz kent merkezindeki besleme noktalarının yanı sıra yaşam alanlarından uzakta kırsal bölgelerimiz dahil olmak kaydıyla 690 Kg Kedi Maması, 950 Kg Köpek Maması ve 50 Kg kuş yemini belirlenen aralıklarla bırakıyor. Çoğu zaman ekmek ve yemek kırıntılarıyla beslenen kuşlar, kar nedeniyle yemlerinden oluyor. Ekiplerimiz, özellikle Cumhuriyet Meydanı, İlyasköy Kavşağı, Subaşı noktalarına kuş yemlerini bırakmayı sürdürüyor. Biz, insanlar olarak sokak hayvanları ve yaban hayvanlarıyla beraber yaşıyoruz, yaşamak zorundayız. Onlara eziyet etmeden, onları aç bırakmadan onların haklarını da gözeterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Can dostlar bizlere emanet. Hayvan severlerimizin gözü arkada kalmasın. Sadece bu zorlu hava koşullarında değil her mevsim can dostlarımızın yanındayız” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz