İLKADIM BELEDİYESİ’NİN HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ SONA ERDİ

 

BAŞKAN DEMİRTAŞ SEMİNER PERSONELİMİZİN TEMPOSUNA OLUMLU SONUÇLAR KAZANDIRACAK

İlkadım Belediyesi ve Belediye Başkanları Birliği (BBB) iş birliğiyle 2022 yılı hizmet içi eğitim planı kapsamında, Belediye Çok Amaçlı Salon’da 27-29 Temmuz tarihleri arasında süren eğitim semineri sona erdi.Seminerin kapanış törenine katılan Başkan Demirtaş,3 gün boyunca devam eden seminerin personelin çalışma temposuna olumlu sonuçlar kazandıracağını vurguladı.

“3 gün boyunca 12 konu başlığı altında mevzuat konuları verildi”

İlkadım Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Belediye Başkanları Birliği (BBB) iş birliğiyle tam gün öğleden önce ve öğleden sonra iki oturum halinde 12  konu başlığında düzenlenen hizmet içi eğitimler alanında uzman 3 eğitimci tarafından verildi. Hizmet içi eğitim seminerlerine konu sıralamasına göre tüm belediye personeli katılım sağladı. Belediye Çok Amaçlı Salon’unda 3 gün devam eden Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında;”5393 Sayılı Belediye Kanunu,”5216”Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu,”4734”Sayılı İhale Mevzuatı,”4735”Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Yönetişim ve Sorun Çözme Teknikleri,”2886” Sayılı Devlet İhale Kanunu Uygulama ve İhale Usulleri,”2886”Sayılı İhale Kanunu Kamu Harcamalarında Dikkat Edilecek Hususlar, Devlet Memuru İş Kanunu, İş Kanunu, İşcilerin Disiplin İşlemleri, Kurum Kalitesinin İyileştirilmesi, Çağdaş Yönetim Uygulamaları,”5393”Sayılı Belediye Kanunu Belediye Organları Görev ve Yetkileri,”5393 Sayılı Kanun ve”5216”Sayılı Büyükşehir Kanun’unda,Belediyelerin Borçlanması, Belediye Şirket ve İşletme Kurumları, “2886”Sayılı Kanun’unda, Ödemelerde Kullanılacak kanıtlayıcı Belgeler,Mahalli İdareler Harcama Belgeleri,Bütçe Muhasabe Yönetmenliği Genel Konuları, uzman eğitimciler tarafından verildi.

“Hizmetin kalitesini ve personelimiz verimini artırmak istiyoruz”

Hizmet içi seminerin sonunda düzenlenen kapanış törenine katılım sağlayarak Uzman Eğitmenler; İçişleri Bakanlığı Emekli Şube Müdürü İktisat Müfettişi Mehmet Cemal Özyardımcı, PTT Müdürü Polis Akademisi Halkla İlişkiler Eğitmeni Tarık Şahım, İçişleri Bakanlığı Emekli Şube Müdürü,Yerel Yönetim Uzmanı Mustafa Dönmez’e katılımları ve verdiği emeklerinden dolayı teşekkür eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş”,Hizmet içi eğitimde temel amaç; yöneticileri değişen ve gelişen hizmet anlayışı konusunda bilgilendirmek ve bu süreçte etkili ve verimli olabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırmaktır. Belediyemizde yönetici konumundaki personele gerekli yeterlilikleri kazandırmak için yapılan hizmet içi eğitimin önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Halkımıza daha geniş bilgilerle donanmış personel tarafından hizmet vermeyi istiyoruz. Özellikle Belediye Kanunları ile ilgili verilen bu eğitim ile halkımıza vereceğimiz hizmette kaliteyi ve verimi artırmak istiyoruz” dedi.

“Teşekkür plaketlerini Başkan Demirtaş takdim etti”

Programında sonunda Başkan Demirtaş sırasıyla seminere katkı ve destek veren; Belediye Başkanları Birliği Eğitim Kamu Başkanı eski Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım’a, Kahramanmaraş Afşin İlçesi eski Tanır Belediye Başkanı Ali Özturan’a, İçişleri Bakanlığı Emekli Şube Müdürü,Yerel Yönetim Uzmanı Mustafa Dönmez’e İçişleri Bakanlığı Emekli Şube Müdürü İktisat Müfettişi Mehmet Cemal Özyardımcı’ya, PTT Müdürü Polis Akademisi Halkla İlişkiler Eğitmeni Tarık Şahım’a teşekkür plaketlerini takdim etti.

Bunları da sevebilirsiniz