İLKADIM ÇOCUK VE GENÇLİK KOROSU TÜRKÜ SEVERLERE UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

 

22 ESERİ SESLENDİREN KOROYU KATILIMCILARI AYAKTA ALKIŞLADI

İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Çocuk ve Gençlik Korosu, belediyenin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında konser düzenledi.Şef Ali Rıza Gündoğdu eşliğinde halk müziğinin seçkin eserlerini seslendiren koro dinleyenlerine unutulmaz bir yaşattı.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan çocuk ve gençlik korosu, 5 ay süren eğitimlerinin ardından, ilk sahne heyecanını yaşayarak seyircilerle buluştu.8-13 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan çocuk korosu, Kenan Yavuzarslan sunumu ve Şef Ali Rıza Gündoğdu öncülüğünde İlkadım Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da sahne alarak Türk Halk Müziği türünden birbirinden güzel eserleri salonu dolduran seyirciler için seslendirdi.2 bölüm den oluşan konserin ilk bölümünde 12 eser seslendirildi.2.Bölüm de ise 10 eser seslendiren koro bağlamada Nazlı Gündoğdu veKabak Kemanede Hazal Berfin Akın verdiği “Çakal Çökerten Zeybek” dinleyicilerinde alkış topladı. Performanslarını solo olarakda seslendiren solistler Canbedenden çıkmayınca,Türkiyem,Dido türküsünü coşkulu bir şekilde seslendirdi. Beş ay gibi kısa bir sürede eğitim gören kursiyerlerin koro performansı seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

“Müzikle çocuklarımız buluşturuyoruz”

Bugüne kadar bir çok çocuğun kalbine dokunan; çocukları müzikle buluşturan Çocuk Korosu’nun İlkadım’ın çocukları için büyük bir şans olduğunu belirten İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar,”Bu güzel geceye yoğun programı nedeniyle katılamayan selamlarını sizlere iletmek için bizleri görevlendiren İlkadım Belediye Başkanımıza şahsım ve sizlerin adına teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bize unutulmaz bir akşam yaşattı.Bu minik kardeşlerimiz inşallah geleceğin sanatçıları olacaklar. Bu çocuklarımızın gelişmesinde ve yeteneklerini sergilemesinde belediye olarak bütün desteği vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Geleceğimizin emin ellerde olduğunu gösterdikleri için hepsine teşekkür ediyorum”dedi.

“Şef Ali Rıza Gündoğdu’nun plaketini Başkan Yardımcısı takdim etti”

Programında sonunda İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar,Koro Şefi Ali Rıza Gündoğdu’ya plaket,Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Kadir Ekici ise İlkadım İlçe Halk Eğitim Müdürü Murat Yalçınkaya katılımlarında dolayı çiçek takdim etti.

Bunları da sevebilirsiniz