İLKADIM GÜZELDERE KURBAN SATIŞ ALANI KURBANLIK HAYVANLARA KAPILARINI AÇTI

 

Hazırlıkları günler öncesinden tamamlanan İlkadım Belediyesi Güzeldere  Kurban Satış ve Kesim alanına kurbanlık hayvanlar indirilmeye başlandı.

İlkadım Belediyesi tarafından vatandaşların kurbanlıklarını daha hijyenik bir ortamda, kargaşadan uzak kestirebilmeleri amacıyla Güzeldere Mahallesi’nde  27 dönümlük alana kurulan kurbanlık satış ve kesim alanına ilk kurbanlıklar gelmeye başladı.

“Türkiye’nin her yerinde kurbanlıklar pazarda”

Amasya, Ordu, Erzurum ve Kars başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından getirilen büyükbaş hayvanlar, belirlenen satış alanlarında yerlerini alıyor. Küçükbaş hayvanlar için ayrı bir alan oluşturulan kurban Pazar yerinde vatandaşlar gönül rahatlığı ile kurbanlıklarını alacaklar.

 “Pazar yerinde dezenfekte ve ilaçlama aralıksız yapılacak”

İlkadım Belediyesi hem satıcılar hem de kurbanlık hayvan almaya gelen vatandaşlar için bu yıl pandemiden dolayı, satıcıların ve kurban almaya gelen vatandaşların ihtiyaçları ve sağlığı doğrultusunda bir dizi önlem aldı. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanlar çadırlara konmadan önce dezenfekte işlemi gerçekleştirip, kurbanlık satış ve kesim alanında ise her gün rutin bir şekilde ilaçlama yapacaklar.

“Satış çadırları arası 2 metre “

Pandemi nedeniyle çadırlar arasında 2 metre mesafe bırakılırken, hava sirkülasyonunun sağlanması için çadırların yan tarafları açık bırakıldı. Aynı zamanda temizlik ve hijyenin daha etkili olması için hayvanların bulunduğu çadırların altına 10 cm’lik beton zeminler oluşturuldu.

“Tedbiri elden bırakmayacağız”

İlçemizde kurbanlık satışlarının başladığını, hem üreticinin hem de alıcının mağdur olmaması için denetimlerimizi sıkılaştıracağız diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı, huzur ve güven içinde kurban ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamak. Covid-19 salgın tehdidi halen insanlarımızı tehdit ederken, denetim personelimizin kontrolünde hem besicilerimizin, hem de kurban alışverişine gelen vatandaşlarımızın ateş ölçümlerini sık sık gerçekleştirecek” dedi.

“Pazarlık tokalaşmalarından uzak duralım”

Kurban almak isteyenlere ve satıcılara alışveriş esnasında sosyal mesafeye uyulması konusunda da dikkatli olmalarının hastalığın tekrar yayılmasında önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş, “Özellikle kurban alışverişi geleneklerinden olan pazarlık esnasında yapılan tokalaşmaya bu sene besicilerimizin ve hemşehrilerimizin olası bulaş riskine karşı ara vermesini istiyoruz. İnşallah kazasız, problemsiz ve en önemlisi sağlığımızı koruyarak bu süreci tamamlayacağız” dedi.

Resim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz