İLKADIM MECLİS İSRAİL DEVLETİNİN FİLİSTİN HALKINA YAPMIŞ OLDUĞU KATLİAMI KINADI

ŞEHİT CELAL MEYDAN BARUT’UN ADI AĞABALİ PARKINDA YAŞAYACAK

 

İlkadım Belediyesi’nin olağan meclis toplantısında Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve meclis üyeleri, mazlum Filistin halkına destek vererek, İsrail’in gerçekleştirmiş olduğu katliamları kınadı.

 

İlkadım Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın başkanlığında Mayıs ayı olağan oturumunu gerçekleştirdi. Pandemi nedeniyle belediye hizmet binası konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Öncelikle pandemi gölgesinde geçirmiş olduğumuz Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Sağlık sıhhat içinde nice bayramlara hep birlikte ulaşmamızı Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, Filistin’de devam eden saldırılar, yaşanan can kayıpları ve çirkin hadiselerden dolayı Ramazan Bayramını içimiz buruk ve hüzünlü bir şekilde geçirdik. Terör Devleti İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’da ki kutsal mekânlarımız ve orada büyük bir direniş gösteren Filistinli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği gaddar ve çirkin saldırıları da şiddetle kınıyorum” dedi.

 

“Tüm meclis üyelerine teşekkür etti”

 

İki seneyi geride bıraktık bu zamana kadar hiç art niyetli çaba içeresinde olmadığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Her zaman toplumun menfaatine ve yararına olan işleri yapma gayretinde olduk. Bazı zamanlarda iletişimde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu eksikliğimizden dolayı hepinizde özür diliyorum. Bizim muradımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Aldığımız tüm kararlarda tüm parti grup arkadaşlarımızla olabildiğince hep birlikte bir arada olmaya gayret ettik. Bir meclis kararımız hariç alınan tüm kararları oy birliği ile birlikte geçirdik. Bu manada mutluluk duyuyorum. Destek veren tüm grup arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum “dedi.

 

“İnsalık Kudüs’teki katliama sessiz kalıyor”

 

Başkan Demirtaş’ dan söz isteyen İYİ Parti Grup Başkanı Talat Eyüpoğlu,”11 ayın sultanı Ramazan ayını huşu içerisinde geçirerek bayrama eriştik. Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır bayramları bayram gibi yaşayamıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu virüs illetinde kurutularak birbirimize sarılacağımız eski bayramlara kavuşuruz. Partim adına hepinizin bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Sınır ötesinde operasyonlarında şehit haberleri alıyoruz. Toprağın bu kara bağrına düşen şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Kudüs’te terör devleti İsrail, Müslüman kardeşlerimize 1947 bu zamana kadar zülüm ediyor.73 yıllık tarihi süreç içerisinde Filistinli kardeşlerimizin topraklarını ellerinde alarak küçük bir alana sıkıştırdılar. Bu kanayan yara içimizi sızlatıyor. Kıyıya vurmuş bir balina için bütün insanları harekete geçiren insanlık maalesef Kudüs’te bu katliama sessiz kalıyor. Dünya sağır dünya kör dünyanın kulakları duymuyor. Kudüs’te, Mescidi Aksa’ da sivilleri hedef alan hain saldırıda şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

“Müslümanlara yönelik yapılan saldırıları kınıyoruz”

 

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Grup Başkanı İbrahim Üstün, “Öncelik geçmiş Ramazan Bayramını şahsım ve partim adına kutluyorum. Doğu Türkistan da, Filistin de, tüm dünyada Müslümanlara uygulanan zulmün şiddetle ve nefretle kınıyorum. Dünyanın sessiz kaldığı zalimlerin bir an durdurulması için başta İslam Alemini ve tüm dünyayı zalimlere karşı hareket etmeye davet ediyorum. Çoluk çocuk, yaşlı demeden savunmasız sivilleri katleden terörist devlet İsrail’i ve onu destekleyen tepki göstermeyen tüm ülkeleri nefret ve şiddetle kınıyorum. İşgal edilen ilk kıblemiz Kudüs ve tüm Filistin topraklarında işgal son bulana kadar İsrail’in huzur bulamayacağını bilmesini istiyorum” dedi.

 

“Filistin’e yapılan zulme karşı içimiz acıyor”

 

Grubum adına bütün arkadaşlarımın Ramazan Bayramın kutluyorum diyerek söz alan Ak Parti Grup Başkanı Yavuz Yılmaz” İsrail’in yaptığı bu zulme karşı içimiz acıyor. Filistin’deki din kardeşlerimize yardımcı olamamanı üzüntüsü içerisindeyiz. Bu duruma karşı bütün partilerimizin ve milletimizin karşı çıkışı takdire şayandır. Bu zulme karşı bütün İslam ülkeleri birlikte hareket etme içerisinde olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

 

“Yaşam hakkına ihlalinin en kötü örneğini sergiliyorlar”

 

Müslüman kardeşlerimize yönelik İsrail devletin başlattığı zulmü Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına bu menfur saldırıyı kınıyoruz diyen CHP Grup Başkanı Ali Kandemir, “Gazze ye yönelik saldırılar çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar yüzünden ölen Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail’in yapmış olduğu bu saldırı yaşam hakkına ihlalin apaçık göstergesidir. Filistin topraklarına el konulmasın adına yapılan bu saldırılar, orantısız güç kullanarak hukuk dışı bir olgu yaratmaya yöneliktir. İsrail’in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

“Celal Meydan Barut’un adı Ağabali parkında yaşayacak”

 

9 gündem maddesinden birin görüşüldüğü diğer 8 gündem maddesinin ise görüşülmek üzere komisyona sevk edildiği meclis toplantısında Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Ağabali Parkının isim Şehit Ulaştırma Er Celal Meydan Barut olarak değiştirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Bunları da sevebilirsiniz