İLKADIM THM KOROSU DİNLEYENLERİNE UNUTULMAZ BİR MÜZİK ZİYAFETİ YAŞATTI

 

THM KOROSU 26 ESERİ SESLENDİRDİ

İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, “Yeni Yıla Merhaba” Konseri ile Samsunlulara unutulmaz bir halk müziği ziyafeti yaşattı.

Şefliğini Hızır Aydın’ın yaptığı 75 kişiden oluşan İlkadım Belediyesi’nin dev korosu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde halk müziği rüzgarı esti. Koro şefi öncülüğünde halk müziğinin sevilen parçalarını seslendiren koroya hep bir ağızdan eşlik eden katılımcılar, keyifli bir gece yaşadı. Birinden güzel eserlerin icra edildiği  iki bölümden oluşan konsere İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Lütfü Coşkun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve toplamda yetmiş beş kişiden oluşan İlkadım Belediyesinin dev Türk Halk Müziği korosu Samsunlular tarafından büyük ilgi gördü. Oturacak yer kalmayan salonda merdivenleri dolduran müzik severlere solistler 15 parça ile müzik ziyafeti sunarken koro tarafından 11 eser seslendirildi.

Konser sonunda gösterdikleri performans nedeni ile koro üyeleri ve şefleri Hızır Aydın’ı tebrik eden İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Lütfü Coşkun yaşattıkları keyifli gece nedeni ile teşekkürlerini ileterek plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

“Zor günlerde moral bulmak için bir araya geldik”

Gece sonunda söz alarak İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın yakın zamanda baba acısı yaşadığını ve kendisini selamlarını sizlere iletmek için bizleri burada görevlendirdiğini söyleyen İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Lütfü Coşkun “Maalesef bu salgın döneminde çok sevdiğimiz hemşehrilerimizi, dostlarımızı kaybettik. Tabi bu dönem içerisinde ayrı kalmak zorunda kaldık. Hem salgın hem de ekonomik nedenler ile zor günler geçiriyoruz. Şimdi biraz moral bulmak ve bir araya gelmek amacı ile konserlerimize başladık. Bizi destekleyen, zevkle dinlemeye gelen tüm misafirlerimize ve halk müziği severlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz