İLKADIM ZABITA EKİPLERİ İLÇE HALKININ SAĞLIĞI İÇİN YAPILAN DENETİMLERDE HIZ KESMİYOR

BAŞKAN DEMİRTAŞ; DENETİMLER UYULMASI GEREKEN  KURALLARIN DEVAMLILIĞINI SAĞLIYOR

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri berber, kuaför ve güzellik salonlarında denetim ve bilgilendirme yaptı. Yapılan denetiminde hijyen kurallarına uymayan ve çalışma ruhsatı olmayan 3 işletmeye cezai işlem uygulandı.

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ilçede faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonlarında denetim düzenledi. Güzellik salonlarında Covid-19 tedbirleri kapsamındaki önlemlere uyulup uyulmadığı konusunda denetlemeler yapılarak uyulması gereken tedbirler hatırlatıldı. Yapılan denetimlerde içeride bulunması gereken müşteri sayısı, uyarı levha ve tabelaları ile uyarıcı işaretler, dezenfektan noktaları denetlenerek anlık olarak İçişleri Bakanlığı Salgın Denetim (İSDEM) Uygulamasına anlık olarak işlendi. Kurallara uyan işletmelere teşekkür eden zabıta ekipler denetim sırasında verilen uyarılara rağmen halk sağlığını önemsemeyen 3 iş yerine cezai işlem uyguladı.

“Hassasiyet gösteren işletmelerimize teşekkür ediyorum”

Bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için; temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra aşılanma ve belirlenen tedbirlerin toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulmasının önemi kadar yürütülecek denetim faaliyetlerinin devamlılığına dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Hem esnafımızın hem de hemşerilerimizin sağlığı açısından gerçekleştirdiğimiz denetimler devam edecek. Yapılan denetim sonuçları anlık olarak İSDEM uygulamasına yüklenmekte. Biz her zaman dediğimiz gibi İlkadım’da yaşayan insanların mutluluğunda pay sahibi olmayı amaçlıyoruz. İşletmecilerimizin konuya göstermiş oldukları hassasiyete teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Resim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz