İLKEM ÖĞRENCİLERİ MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMINDA YAD ETTİ.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren İlkem Etüt ve Eğitim merkezlerinde bağımsızlığımızın sembolü, Milli marşımız İstiklal Marşının kabulünün 99.yıl dönümü dolayısıyla Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programıyla yad etti.

İLKEM etüt ve eğitim merkezlerin de öğrenci velilerinin de dinleyici olarak katılım sağladığı program öncesi Derebahçe, Kadifekale ve Yaşardoğu eğitim gören öğrenciler el becerileri ile hazırladıkları “Edebiyat Köşesi’nde” hitabet yeteneklerini ortaya koyan şiirlerle donattı. İlkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan şiirler ve gösterilerle öğrenciler milli ve manevi değerlere sahip olunması noktasında göstermiş oldukları performans duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Program da öğrenciler, büyük bir aşk ve heyecan ile Şehitlere saygı duruşunda bulundu. Akabinde İstiklal Marşının okunuşu, Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, Milli Mücadele azmi sinevizyon eşliğinde sunuldu. Duygu dolu sahnelerin dolu dolu yaşandığı programda katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Milli marşımız İstiklal marşının da 10 kıtasını ezbere okuyarak ve Mehmet Akif Ersoyun hayatından örnek kesitlerin sunulduğu anma programında 723 tane şiirin içinden birinci seçilen şiire verilen 500 TL ödülün “Darül-Mesaiye” bağışlayan öğrenciler fedakârlığın en güzel örneklerini sergiledi.

“Türk tarihini, Türk kültürünü gençlerimize tanıtıyoruz”

İstiklal Marşı hürriyet neşemizin en iyi zenginliği olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; İstiklal Marşı milletimizin mukaddesleri uğruna yemin ettiği manzum ifadedir. Her zaman ilkelerine bağlı milletin evlatları olarak İstiklal Marşı sözlerine layık olmanın gayreti içerisinde çalışmalıyız. Bizim bu programdaki amacımız Türk tarihini, Türk kültürünü gençlerimize tanıtmak” dedi.

Program sonunda Eğitim Koordinatörü Davut Öz bu güzel çalışmadan dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Veliler de bu güzel çalışma için ve bu güzel ortamlar için İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a teşekkür etti.

 

Bunları da sevebilirsiniz