İLKEM TERCİH DÖNEMİNDE’DE ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE

İlkadım belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İlkadım Belediyesi İlkadım Etüt ve Eğitim Merkezi (İLKEM) Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS)  sonuçlarının açıklandığı şu günlerde kazandığı başarıyı tercih yapacak olan öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmetiyle vererek öğrenci ve velilerin en büyük destekçisi oldu.

20 Haziran’da  8.sınıf öğrenciler için yapılan Liseler Giriş Sınavı LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencileri ve velileri tercih heyecanı sardı. Pandemi sürecinde ve sonrasında öğrencilerini sürekli on-line eğitim ile destekleyen ve sınavdan son bir ay önce her gün bir deneme sınavı yaparak öğrencilerini tekrar sınav moduna girmesini sağlayıp, yüksek düzeyde motivasyon ile sınava girmelerini sağlayan İLKEM Etüt Eğitim Merkezi, tercih döneminde de öğrencilerini yalnız bırakmadı. Derebahçe, Yaşardoğu ve Kadifekale İLKEM ile  3 farklı şubede, rehberlik servisleri ve sınıf öğretmenleri ile İlkadımlı öğrencilere tercih ve danışmanlık hizmeti veriyor.8.sınıf öğrencilerine ücretsiz rehberlik ve tercih hizmetinin yanı sıra  kurs merkezi öğrencilerin tercihlerini yapmasında da en güvenli adres oldu.20 -29 Temmuz tarihleri arasında tüm velileri ve öğrencileri, kurs merkezlerine davet eden İLKEM yetkilileri öğrencilerinin hayallerindeki liselere yerleşme konusunda ücretsiz yardım destek konusunda da eğitim ve öğretim anlayışında sınav öncesi verilen desteğin sınav sonuna taşıdı.

 “İlkemden gururlandıran LGS başarısı”

Düzenlediği kurslarla 8.sınıf sınav grubunda 142 öğrencinin hazırlık yaptığı her biri alanında uzman eğitmenlerle profesyonel bir kurs ortamı sağlayan İLKEM her sene başarı çıtasını yükseltiyor. LGS’de uzun bir kurs döneminin ardından yüzde 1’lik dilime 1, yüzde 3’luk dilime 2, yüzde 5’lik dilime 2, yüzde 8’lik dilime1, yüzde 9’lik dilime 2, yüzde 10-14 arası  dilime ise 10, yüzde 15-30’lik dilime 25 öğrencinin girdiği İLKEM’de 55 öğrenci başarıyı yakaladı. Merkezi puan ilede nitelikli okullara yerleşme hakkı sunulduğu sınavda 50 öğrenci de ortaokul başarı puanı ile yerleşerek hayallerindeki liselere yerleşme imkânı elde ettiler.

“Eğitim ve öğretimdeki başarıların haklı sevincini yaşıyoruz”

Türkiye genelinde yüzdelik dilimler haricinde 37 öğrencinin de adrese dayalı tercih ile yerleşme imkanının elde ettiği ve başarı ivmesi ile eğitim ve öğretime yapılan yatırımların meyvelerinin almanın haklı sevincinin yaşadıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” İLKEM Etüt Eğitim Merkezi olarak ortaya koyduğumuz bu başarı tablosunu 55 başarı ile sembolik bir anlam kazandı. Bu yıl hem Samsunsporumuzun başarısı hem de öğrencilerimizin başarısı ile çiftte sevinci yaşamış olduk. Eğitim yuvalarımızdaki tüm öğrencilerimiz ilk tercih döneminde gelecekte mesleki bilgi ve donanıma sahip olarak mezun olmayı düşündükleri okullara yerleşme hayalini dalında uzman öğretmenlerden oluşan kadro gerçekleştirmek hepimizi mutlu etmekte. Buradan aldıkları eğitimle başarıyı yakalayan evlatlarımız geleceğimizi teslim edecek yarınların  büyükleri olacak. Bu vesile ile başarı kazanmış tüm öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ederim” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz