İLKEM’DEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIK HİZMETİ

BAŞKAN DEMİRTAŞ HER BİR ÖĞRENCİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ VE KIYMETLİ

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına çalışmalarını aralıksız sürdüren İLKEM Eğitim Merkezi 8.Sınıf Öğrencileri için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınav sonrası tercih sürecindeki gençler için LGS Tercih Rehberlik hizmeti başlattı. Öğrenciler, 19 Temmuz’a kadar uzman rehber öğretmenlerden ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilecek.

İlkadım Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ardından tercih döneminde İlkadımlı gençlere, uzman eğitimciler eşliğinde tercih danışmanlık hizmeti sunuyor. Öğrenciler Tercih Danışma Merkezleri’nde alanında uzman rehber öğretmenler, öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışıyor. İlçe genelinde Kadıfekale,Derebahçe,Yaşardoğu,Kışla olmak üzere 4 farklı  noktada öğrencilere tercih konusunda destek olan ve merak ettiklerini yanıtlayan öğretmenler, velileri de süreç konusunda bilgilendiriyor. Rehberlik ve danışmanlık hizmeti, tercihler için son tarih olan 19 Temmuz’a kadar sürecek.

“Tercihin önemine dikkat çekti”

İLKEM Eğitim Koordinatörü Davut Öz,”Lise tercihlerinin önemine dikkat çekerek, “ Bin öğrenciye ücretsiz olarak LGS ve YKS eğitimleri vermekteyiz. Öğrencilerimizi hem akademik anlamda destekliyoruz hem de psikolojik altyapılarını oluşturarak daha verimli bir süreç geçirmelerini sağlıyoruz. Geleceğimizin mimarı gençlerimizin en önemli süreçlerinden biri de lise tercihleridir, çünkü iyi bir lise iyi bir üniversite, iyi bir üniversite de iyi bir hayat anlamına geliyor. Bu anlamda da öğrencilerimize randevu sistemiyle danışmanlık vererek her anlamda desteklemekteyiz” diye konuştu.

“Gençlerimizi tercih danışma merkezimize bekliyoruz”

Lise tercihlerinde tüm öğrencilerimize başarılı bir eğitim hayatı dileğinde bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Burada alınan puanlar tabii ki önemli, fakat daha da önemli olan gençlerimizin mutluluğu. Bu anlamda her bir öğrencimiz bizim için çok değerli ve kıymetli. Hayat mücadelesinin başında olan tüm öğrenci kardeşlerim için mutlu ve başarılı bir gelecek temenni ediyorum. İLKEM Eğitim kurumlarımız tarafından ücretsiz hizmet veren tercih danışma merkezlerimize tüm öğrencileri ve velileri bekliyorum” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz