İLKEM’Lİ ÖĞRENCİLER EĞİTİM GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR

İlkadım Belediyesi İLKEM eğitim kursu öğrencileri ve öğretmenler, kültür gezileri kapsamında Samsun’da düzenlenen TÜYAP kitap fuarını ziyaret etti.

Kent merkezinde eğitimin tüm kademelerinde hizmet veren Türkiye’nin  ilk ve tek belediye kursu olan İLKEM eğitim kursu öğrencileri Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde Karadeniz 6. Kitap Fuarını ziyaret etti. İLKEM’ li öğrenciler, gerçekleştirdiği bu ziyaret ile yazarlar ve eserleri ile tanışma fırsatı buldu.

“Kitabın ve okumanın önemini aşıladık”

Bu noktada açıklamama yapan  Eğitim Koordinatörü  Davut Öz; “Eğitim kurumumuz  İlkokul takviye kursu, ortaokul LGS hazırlık kursu, lise takviye kursu ve üniversite sınavına hazırlık kursu ile ilçe halkımızın  hizmetindeyiz.  Yaşardoğu, Derebahçe  ve Kadifekale ile 3 farklı şubede hizmet veren İLKEM, eğitim ve öğretim alanında çok büyük bir ihtiyacı gideriyor. Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açtığımız bu kurslar, ihtiyaç sahibi, başarılı öğrencilerimiz için çok büyük bir görevi ifa ediyor. Kitap fuarı ziyaret ile çocuklarımıza, kitabın ve okumanın önemini yazarlarımızla eserleri hakkında karşılıklı sohbetler eşliğinde kendilerini geliştirme noktasında eğitim alan öğrencilerimizin de okumayı asla bırakmamaları kendilerinin ve çevrelerinin okuma kültürüne katkıda bulunmalarına destek  olduk” dedi.

“Öğrenciler Demirtaş’a teşekkür etti”

Öğrenciler ise Kitap Fuarı’nı gezdikten sonra okuma isteklerinin artığını ve farklı bir gün yaşadıklarını belirterek; Eğitimden ulaşıma kadar tüm imkanları seferber eden  İlkadım Belediye Başkan Necattin Demirtaş’a bu hizmeti nedeniyle teşekkür ettiler.

“Gençlerimiz için gerekli adımlar atıyoruz”

Şehrimizde açılan kitap fuarının özellikle çocuklarımızın kişisel gelişimine önemli katkısı olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” İnsanın öğrenme ve kendini geliştirme evresinin en önemli parçası kitap okumaktır. Bu nedenle bizlerde çocuklarımızın okuması ve kendini geliştirmesi için gerekli adımları atıyoruz. İlçemizi sosyal ve kültürel donatılarla şekillendirirken de bu hususu göz önünde bulunduruyoruz. En güzel geri dönüş eğitime yapılan yatırımlar ile mümkündür. Eğitim noktasında öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize daha çok okumayı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz