İSDEF’den Manevi ve Anlamlı Gece 

İstanbul Samsun Dernek Federasyonu (İSDEF) bu yıl 3’ncüsünü düzenlediği geleneksel hale getirdiği; ‘Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Kahramanlarımızı Anma’ programı manevi bir havada duygu yüklü geçti.
İçeriği zengin olan program, akıcı ve duygusal geçti. Program, İSDEF’e bağlı dernek başkanlarının isimlerinin okunmasıyla başladı. Cenk Turhanı, kahramanlık türküsünü okudu. Tasavvuf sanatçısı Muhittin Küçük, sahne alarak İslam’da kulluğu hatırlamak için söylediği Tasavvuf müziği ile salonu dolduran binlerce Samsunluya ve davetlilere manevi hava yaşattı.

Amine Aksu, şiiriyle ağlattı
15 Temmuz şehidi Samsun Alaçamlı Muhammed Ali Aksu’nun yeğeni 11 yaşındaki Amine Aksu’nun, şehit amcasına yazdığı şiiri okuması, katılımcıların gözlerini yaşarttı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibinin sahne alması ve katılımcıların ellerinde bayraklarla coşması, ayrı bir gurur yaşandı.
Kur’an-ı Kerim okumada dünya 2’ncisi Samsunlu Recep Yasan ve Esenyurt İmamı Azam Camii imam hatibi Eyüp Doğan, kalplere huzur veren Kur’an-ı Kerim okudu.
Samsun Canikli gazi Fatih Konuk, Zeytin Dalı Hareketine katılan Samsunlu kahramanımız Uzman Çavuş Mehmet Kuzu, 15 Temmuz darbe girişimine direnen simge isimlerden şehit astsubay Ömer Halis Demirin abisi, geçen yıl Avrupa şampiyonu ve bu yıl dünya kupasında 2’nci olan Türkiye Ampute Milli Takım oyuncusu Barış Telli sahneye davet edilerek Türk bayraklı tablo hediye edildi.

Bahri Gökmen’den Anlamlı Konuşma
Gecede İSDEF Başkanı Bahri Gökmen; yaptığı anlamlı, mana dolu duygulu konuşmada verdiği mesajlarla katılımcıların beğenisi aldı. Programa katılan, Samsun Sivil Tolum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Başkanı Sezgin Gümüş, Samsun Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül selamlama konuşması yaparak, programla ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı.

Her yönüyle güzel programda; gurur, duygusal, vatan millet sevgisi, kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları yaşandı. Program, Esenyurt Müftüsü Abdülcelil Çakar’ın yaptığı dua ile son buldu.

Bunları da sevebilirsiniz