İstanbul Samsunluları, Büyük Buluşmaya hazır…

12-15 Mayıs 2022 tarihlerinde, İstanbul Yenikapı’da yapılacak, 26.yıl/Büyük Samsun Buluşması için hazırlıklar hızla devam ediyor. Yine; Büyük Samsun Buluşma sonrası, 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü de; Mustafa Kemal Paşa’nın, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere, İstanbul’dan yola çıkışının canlandırılması için çalışmalar yürütülüyor.
Pandemi sonrasında, İstanbul’a; Samsun ve İstanbul Samsunlularının damgasını vurmak için her ferdin azami gayret göstermesi bir görev ötesinde, bir zorunluluktur. Hele hele Samsun hemşeri dernek ve federasyonlarının seferber olması gereken bir durumdur. Burada iş Ahmet, Mehmet meselesi değil, Samsun ve İstanbul Samsunlularının meselesidir. İhtiyaç olan günde, sahada olmayan ya da öyle veya böyle kaçan, Samsunlunun gözünde daima kaçak olacaktır.

Samkon, bütün gücüyle çalışıyor…

Samkon; bütün gücüyle çalışıyor. Samsun, Ankara ve İstanbul’da bütün protokol ziyaret ediliyor ve davetler yapılıyor. Eksikleri olabilir. Yetişemedikleri noktada, bütün federasyonlar ve dernekler devreye girip işin gereğini yapmalılar. Elde edilecek başarı Samsun’un ve özellikle de İstanbul Samsunlularının başarısı olacaktır. Kişiler gelip geçicidir; ancak, elde edilecek başarı ise, hem bu günü ve hem de geleceği ihya edecektir.
Samsun insanı akıllıdır ve çok zekidir. Kurtaran Şehrin kahraman evlatları, feraset gösterip yek vucud olmasını bilecekler ve bir araya nasıl gelinirmiş, dünya aleme; dosta, düşmana göstereceklerdir. Bizler; mazeretlere sığınan zavallılar yerine, başarılara imza atan kahramanlar olmasını gayet iyi biliriz. İstanbul Samsunluları olarak, bizler; her zaman örnek ve önder olduk, burada da aynı şekilde örnek ve önder olmaya devam edeceğiz.

Teknofest stand açıyor…

Benim gücüm var diyen herkes, her dernek, her federasyon gücünü ortaya koymalıdır. Aksi halde ortalıkta boş boş dolaşan insan misali, saman alevinden öte bir şey olmaz. Biz amaçsız, hedefsiz ne yaptığını bilmeyen boş insanlar olamayız. Aksine bizim amacımız da, hedefimiz de bellidir. An itibariyle; İstanbul’u karış karış, komşu komşu, sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle, semt semt, ilçe ilçe dolaşıp herkesi etkinliklerimize davet etmeliyiz.
Teknofest stand açarak yer alacağı Büyük Samsun Buluşması, yalnızca Samsunluların değil, bütün İstanbul’un buluşma noktası olacaktır. Samsun ve 17 ilçemizin tanıtımlarıyla renk katacağı buluşma, yöresel sanatçılarımız ve tatlarımızla da farkını ortaya koyacaktır. Zara konseriyle de renklenecek ve yaşayanların güzel hatıralar edinmesini sağlayacaktır. Samsun güzelliklerini İstanbul’da, komşularımızla beraber, doya doya yaşamak ve yaşatmak için; el birliğiyle, gönül birliğiyle çalışmaya devam…

Bunları da sevebilirsiniz