İstanbul Samsunluları iftarda buluştu…

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) yönetim kurulu üyeleri, federasyon başkanları, yüksek istişare kurulu üyeleri ve hayırseverlerimiz ile 06 Nisan 2023 Perşembe akşamı iftar sofrasında bir araya geldiler.
Genel Başkanımız Sn. Hasan Kaya AŞCI Beyin ikramı olan İftar yemeğinde 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ‘‘Asrın Felaketi’’ olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini alan deprem sonrası Konfederasyonumuz tarafından başlatılan yardım kampanyası sonrası AdıyamanOSBBölgesinekonteynerevlerdenkurulan“SamsunKöyü”yaşamalanınaaitbilgiler, ilk günden bu güne kadar geçen süreç ve bu süre içinde yapılanlar anlatıldı.
Kurtuluş Yolu Bisiklet Turnuvası…
Daha sonra bu yıl ilk defa yapılacak olan ve cumhuriyetin ikinci yüz yılına ithaf olunan “SAMKON KURTULUŞ YOLU BİSİKLET TURNUVASI”nın sunumu ile proje anlatıldı.
Turnuvanın güzergahında bulunan illerin STK temsilcileri ve yapılan çalışmalar davetliler ve iş insanlarıyla paylaşıldı.
Genel Başkanımız Sn. AŞCI, yaptığı konuşmada, ‘Deprem değil binalar binlerce kardeşimizi öldürdü bu nedenle devlet – millet el ele bu buhranlı süreci atlacağımızı, devlete yaraları sarmada destek olmamız gerektiğini ifade etti. Ayrıca ilk günden bugüne kadar kampanyamıza destek veren hayırseverlerimize, federasyon başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelimize teşekkür ederim’ dedi.
Sayın Genel Başkanımız, 12-15 Temmuz 2023 tarihlerinde Samsun Tütün İskelesinde startını vereceğimiz “SAMKON Kurtuluş Yolu Bisiklet Turnuvası”nın bölgemizin tanıtımına, turistik değerlerine ve kültür mirasına katkı sunacağına inancının tam olduğunu, buna yediden yetmişe herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade ettikten sonra bölge insanından projeye sahip çıkmasını, hayırseverlerin depremzedelere yardıma devam etmesini, iş insanlarının turizm sektörünün ve siyasilerinde bisiklet turnuvasına destek vermesini, bizleri yalnız bırakmamalarını ifade etti.
Samkon, bir STK’dan çok daha fazlası…
Katılımlarından dolayı yönetim kuruluna, iş insanlarına, hayırseverlere, federasyon başkanlarına kıymetli misafirlere, siyasi partilerin aday adaylarına ayrı ayrı teşekkür etti.
SAMKON bir STK olarak yeni vizyonu ve misyonu ile sosyal sorumluluklarını, devlete olan bağlılığı ve millete, hemşerilerine olan güveni ile yeni projeler yapmaya, ilkleri başarmaya devam edeceğine inanıyoruz. Bizler birlikte çok daha güçlüyüz.

Bunları da sevebilirsiniz