İstanbul Samsunluları’nda dip dalgası yükseliyor

İstanbul Samsunluları’nda dip dalgası yükseliyor
Salgın ve kış şartlarına rağmen, İstanbul Samsunluları; her geçen gün etkileri arttırmaya devam ediyorlar. Bir taraftan yeni dernek kuruluşları yapılırken; diğer taraftan da etkinliklerle hemşeriler bir araya getiriliyor, ilişkiler sıcak tutulmaya çalışılıyor. Her kesimde, her bölgede yoğun bir canlılığı memnuniyetle gözlemliyoruz.
Siyasi partilerin muhtelif kademelerinde, birçok hemşerimizin görev almasının yanı sıra, farklı işlevler üstlenen STK’larda da yoğun bir şekilde görev üstlendiklerini görüyoruz. İş adamlarımız, bürokratlarımız; İstanbul’un her kesimine ulaşmaya, insanlara daha fazla dokunmaya devam ediyorlar. Sosyal yardımlarda ön alan hemşerilerimiz olduğu gibi; başta güreş olmak üzere, çeşitli spor dallarında da dünya çapında başarılara imza atan hemşerilerimizi gururla alkışlıyoruz.
Dip dalgası yükseliyor…
İstanbul’un 39 ilçesine yayılmış (bazı eksik ilçelerde de çok kısa zamanda tamamlanacağını düşünüyorum) derneklerimiz, federasyonlarımız ve Konfederasyonumuz her yerden ses vermeye devam ediyor. 16 milyonu aşkın nüfusa sahip İstanbul’un her sokağında Samsunluları görmek mümkün olabiliyor. Samsunluların olduğu yerlerde insanlar güvende oluyor. Samsunlular iyi komşuluk, yardımseverlik konularında da örnek oluyorlar.
Kış mevsimi genel olarak tirit etkinlikleri zamanı oluyor. Hem başta Vezirköprü, Havza, Kavak, Ladik, Asarcık gibi ilçelerimizdeki kaz üreticilerine destek verilmiş olunuyor; hem de İstanbul Samsunluları’nın bir araya gelmesine vesile olunuyor. İstanbul Samsunluları, bu etkinlikleri yalnız kendileri için de yapmıyor, İstanbul’daki komşularını, dostlarını da davet ediyorlar.
Tirit buluşturuyor…
Kış akşamlarında, İstanbul Samsunluları’nın tirit programları; sosyal, kültürel hayata damga vuruyor. İstanbul’da beklenir, aranır önemli etkinliklerden birisi de İstanbul Samsunluları’nın tirit programları oluyor. Hem hemşerilerle, dostlarla buluşmaların adresi olurken; sanatçıların sahne aldığı, siyasilerin boy gösterdiği güzel hatıraların yaşanması sağlanıyor.
Tabanda oluşan bu dip dalgası yükselmeye devam ediyor. 2022 yılı içerisinde, inşallah bu salgının da sona ermesiyle, çok daha kapsayıcı bir konuma gelecektir. Özellikle derneklerin daha aktif ve daha yapıcı bir şekilde katılımlarıyla, güçler birleşecek hizmete dönüşecektir. Birleşerek güçlenecek, güç verecek ve oluşan bu büyük güçten; güç alacak dernekler, bulundukları bölgelerde çok daha etkili olabileceklerdir.
Bizim partimiz, Samsun Partisi…
Mesele sonuç almak meselesidir. Mesele Samsun ve Samsunlular meselesidir. Samsun ÖZNESİ etrafında Samsunlular bir ve bütün olmalıdır. Sen, ben, o, bu yok; hep beraber bir varız. Biz Hep beraber İstanbul Samsunluları’yız. Bizim tek partimiz Samsun Partisi’dir. Biz başka parti tanımayız.
Evet, partiler vardır. Birçok kademelerinde, bizim de çok değerli hemşerilerimiz vardır. Ancak, bu partiler, memlekete hizmet noktasında birer araçtırlar; amaç değildirler. Bu çerçevede daha fazla hemşerimizin görev alması güzel bir şeydir. Önümüzdeki dönem, seçilmişler noktasında çok daha fazla hemşerimizin yer alması da önemli bir beklentimizdir…

Bunları da sevebilirsiniz