İstanbul’daki ALAÇAMLILAR Hasret Giderdi

İstanbul Esenler ALAÇAMLILAR Derneği kuruluşunun 30.yılı dolayısıyla bir kutlama programı hazırladı.

Kutlama programı Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.

Esenler ALAÇAMLILAR Derneğinin,kadın kollarının da desteğiyle organize ettiği programa Istanbul’un dört bir yanında yaşıyan ALAÇAMLILAR katıldı.
Programa,istanbuldaki Samsunun diğer ilçelerinin kurduğu dernek yöneticileri de katılarak Alaçamlıların coşkusuna ortak oldular.
Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar da 30.yıl kutlamasına katılarak,bu anlamlı günde hemşehrilerini yalnız bırakmadı, onların coşku ve heyecanını paylaştı.
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da ev sahibi olarak programa katıldı.
Göksu programda bir de doyurucu bir konuşma yaparak Alaçamlılara;”Doyduğunuz yerde rızkınızı kazanmaya ve geçinmeye çalışırken,doğduğunuz yeri de unutmayın.Yılda en az bir kez çocuklarınızı doğduğunuz topraklara götürün,oranın havasını ciğerlerine ceksinler,suyunu içsin,toprağını koklasınlar.Çünkü insanın fitratinda doğduğu yeri sevmek vardır.”dedi.

Açılış konuşmasını Alaçam Esenler Derneği Başkanı Ali Yeşilyurt yaptı.
Başkan Yeşilyurt,hemşerilerine özetle,”Bu programı hazırlamaktaki amacımız,sizleri bir araya getirerek hasret gidermenizi sağlamaktır.
Sevgili hemsehrilerim.
Malumunuz ki,biz bu hizmetleri sizlerin desteğiyle yapıyoruz.Bu sebeple derneğimize daha fazla sahip çıkmanızı arzu ediyoruz”,dedi.
Başkan Ali Yeşilyurt ‘un ardindan,Aldef Genel Başkanı Fehim Gevrek,Aldef Onursal Başkanı Sefer Aksoy,Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar da birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.Hemsehrilerine birlik ve beraberliklerini korumalarını tavsiye ettiler.
Konuşmaların ve yemek ikramının ardından,Alaçam’ın sevilen Halk müziği sanatçıları,Sami Korkmaz ve Zennure Çaylı Koç sahne aldılar.
Her iki sanatçı da icra ettiği türkülerle hemşehrilerinin birlik ve beraberlik coşkusuna renk okattılar.
Sevilen türküleri hemşehrileriyle birlikte söyleyip oynadılar.
Program çok güzeldi.
Duygu ve heyecan yüklüydü.
Ancak gözler Sahnede Alaçamlı Şair Seyhan Özcan’ı da aradı.
Onu görememek,onun unutulması bir burukluga neden oldu.
Programı düzenleyenler bu konularda daha hassas ve dikkatli olursa,tüm hemşehrilerini kacaklamayi başarırsa,birlikteliğin sağlanmasına daha büyük katkı sağlamış olurlar.

 

Bunları da sevebilirsiniz