İSVEÇ’TEKİ IRKÇI SİYASETÇİNİN HADSİZ EYLEMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

İsveç’teki ırkçı Stram Kurs partisinin kurucusu Rasmus Paludan’ın Stocholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an yakması, insanların inançlarına, değerlerine hakaret niteliği taşımaktadır.
İsveç hükümetinin kınamak yerine “ifade özgürlüğü” olduğunu iddia ettiği bu hadsiz eylem, hiçbir “ama” sıralanmadan kınanması gereken bir nefret suçu, global bir provokasyondur.
Sadece müslümanları değil dünyanın her yerinde kalbi inanç özgürlüğünden yana olan herkesin tepkisini çeken bu hadsizlik, aynı zamanda çok önemli bir hakikatin güncel ispatı olmuştur:
Kör bir ıkçılığı arkasına alan, bir dini siyasete alet eden, kendisiyle aynı inancı ve kutsalı paylaşmayan herkese karşı düşmanlık güden ve kendi kitlesini de bu kindarlık üzerinden konsolide eden siyasetçilerin varlık gösterdiği hiçbir yerde, insanların değerleri ve inançları güvence altında değildir. Sonuna kadar savunucusu olduğumuz laiklik, işte tam da bu örnekteki gibi kanserli hücrelerin bir ülkeyi kuşatmaması için elzemdir. İsveç’teki hadsiz eylem de bir kez daha ortaya koymuştur ki bir dini inanışın siyasete harç yapıldığı bir yerde -neresi olursa olsun- laiklik, inanç özgürlüğü, farklı olanın değerleri ve hakları tehlike altındadır.
Eğitim-İş olarak bu kışkırtıcı eyleme zemin hazırlayıp bundan siyasi fayda umanları da, milyonlarca insanın kutsal kitabının siyasi şov maksadıyla hadsizce yakılmasını da, İsveç’teki hükümetin böyle bir eylemi olağan karşılamasını da şiddetle kınıyoruz. Herkesi, nefret suçlarına karşı tepkili ama peşi sıra gelebilecek provokasyonlara karşı tedbirli olmaya davet ediyoruz.
Öte yandan; savaş halindeyken bile yerdeki düşman bayrağını “Bütün milletlerin bayrakları değerlidir” diyerek yerden kaldırtan bir Başkomutan’ın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne ait bir büyükelçilik binası önünde yapılan bu çirkin eylem ve ardından yine aynı yerde terör örgütü destekçilerinin Türkiye’yi hedef alan gösterileri, bu eylemleri hoş görenlerin anlayış ve karakterlerinin ne kadar ilkel olduğunu da göstermiştir.
Eğitim-İş olarak ırkçılığa, gericiliğe, bölücülüğe karşıyız diyoruz ve bu eylemleri tertip edenler ile aklı havada destekçilerini şiddetle kınıyoruz.

Bunları da sevebilirsiniz