Kadınlar Hacc’a giderken nasıl giyinmeli?

Hacc’a gidecek olan kadınlar kıyafetlerinde nelere dikkat etmeli? Tesettürlü kadınlar hac ibadetini gerçekleştirirken ne giymeli? Hac valizine konulması gereken kadın kıyafetleri neler? İşte muhafazakar kadınların yanlarında getirmesi gereken kıyafetler…

İslamda Allah’ın Müslümanlar üzerinde yapmalarını zorunluluk kıldığı farz ibadetlerinden biri olan hac ibadeti için hazırlıklar yapılmaya başladı. 2018 Hac ibadeti için Müslümanların 19 Ağustos Pazar günü kutsal topraklarda olup, 24 Ağustos Cuma gününe kadar ibadetlerini bitirmeleri gerekiyor. Peki kadınlar kutsal topraklara giderken nasıl giyinmeli? İşte kadınların Hac’da dikkat etmesi gerekenler…

 

HACC’A GİDEN KADINLAR NASIL GİYİNMELİ?

Hac ibadeti için yolculuk hazırlığında olan kadınlar, ibadet esnasında giyecekleri kıyafetlere ve yanında götürecek olan kıyafetlere dikkat etmelilerdir. Renk ve model sınırlaması olmadan, el ve yüz haricinde vücudun tamamının belli etmeden örten ve aksesuarlar takılmadan elbise giyilmelidir.

Diyanetin vereceği elbiseleri dilerseniz yanınızda götürebilirsiniz. Bunun dışında orada havalar oldukça sıcak olduğundan dolayı daha rahat bir şekilde ibadetinizi gerçekleştirmek için iç çamaşırlarınızın sayısını arttırmalısınız. Ayaklarınız için ise rahat edebileceğiniz topuksuz, düz tabanlı, sandalet ya da ortopedik terlikleri tercih edebilirsiniz.

HACC DÖNÜŞÜ MİSAFİRLERE VERİLEBİLECEK HEDİYE ÖNERİLERİ NELER?

– Birinci dereceden tanıdık olan kişilere bir miktar hurma ve zemzem verilebilir.

– Ziyarete gelen akrabalarınızın küçük kız çocukları varsa, boncuklu küçük el çantalarından toplu bir şekilde alabilirsiniz.

– Ailenin büyüklerinden birine dev tesbih olarak bilinen 500’lük tesbihlerden alabilirsiniz.

– Uygun fiyata rahat bir şekilde bulabileceğiniz toz sürmeler, hacıziyaretlerinde verilebilecek ideal hediyeliklerden biridir. Böylelikle sevdiklerinizin sünnet olan bir şeyi yapmalarına vesile olabilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz