KADINLARIN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ BU FESTİVALDE KAZANCA DÖNÜŞECEK

BULVAR AVM’DE KADIN EL EMEGİ ÜRÜNLERİ 18 EYLÜL’LE KADAR ZİYARETÇİLERİNE KAPILARINI AÇACAK

Kadın istihdamına destek amacı ile İlkadım Belediyesi ve Çarşı 1919’un ortaklaşa düzenlediği 4’üncü Kadın Emeği Festivali İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Fikret Pekal’ın kestiği açılış kurdelesi ile 18 Eylül Pazar gününe kadar kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak.

İlkadım’da ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlamalarına imkân tanıyan ‘Kadın El Emeği Festivali’ büyük ilgi görüyor.Bu yıl Bulvar AVM’de 4’üncüsü düzenlenen festivalde kadınların el emeği ile üretilmiş çeşitli ürünler alıcıları ile buluştu. Çarşı 1919 üyesi 120 kadının cam seramik ve takı tasarım evde yaptıkları yemeklerden, işledikleri aksesuarlara kadar pek el emeği göz nuru bir çok ürünün satışa sunulduğu festival ziyaretçiler tarafından beğenildi.

“Kadınlarımız her işin üstesinde geliyor”

Açılış kurdelesi kesim töreni öncesi bir konuşma yapan İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Fikret Pekal,”Kadınlarımız istediğinde her işin üstesinden gelebileceğini biliyoruz. Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’ın kadınlarımız için üretilen projelere,destek olma noktasında elimizde gelen gayret ve desteği veriyoruz.Bu festivalle kadınlarımız hem evlerinde ürettiklerini satabilsin hem aile bütçesine katkı sağlaması hem de alanında uzman kişilerden işin püf noktalarını öğrenmeleri açısında büyük önem arz ediyor. Etkinliğimize katılım sağlayan üreten kadınlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Tek tek el emeği ürünleri inceledi”

Konuşmasını ardından açılışı gerçekleşen festivalde el emeğiyle yapılan gıda ürünlerini, masa örtülerini, çantaları, bijuteri ürünlerini, örgü ürünlerini ve taş boyama gibi birçok ürünü inceleyen ve satın alarak kadınlara destek olan Başkan Vekili Pekal, üreticilerle sohbet etti.

“Emeklerimizi kazanca dönüştürüyoruz”

Kadın El Emeği Festivali’nde ürünlerini sergileyen kadınlardan biri ise önce hobi olarak başlasa da sonra ihtiyaca göre masa örtüsü, çanta gibi ürünler yaptığını belirterek, “Mutluyuz. Başkanımız böyle bir etkinlik yaptı. İnşallah emeklerimizi kazanca dönüştürebiliriz. Önemli olan o zaten. Üretim var ama önemli olan onun pazarını bulabilmek. Bu etkinlikler ile iyi şeyler olacağını umuyorum” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz