KAPIKAYAFEST ÖDÜLE DOYDU

2018 yılında Bafra Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nde adeta ödül yağmuru yaşanıyor.

Amatör ve Profesyonel sporcuları aynı çatı altında buluşturan Kapıkayafest sporculara unutamayacakları anlar yaşatıyor.

Bu sene ilk kez yapılan 16 km ve 700 m irtifalı güzergâhta gerçekleştirilen Dağ Koşusu katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Doğanın içerisinde 77 sporcunun tempo tuttuğu yarışmada dereceye girenlere ödülleri Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından takdim edildi.

Erkekler kategorisinde birinciliği Cengiz Karaduman, ikinciliği Onur Yazar üçüncülüğü ise Talat Alkan göğüsledi.

Kadınlar kategorisinde dereceye giren Ebrar Yıldız birinciliği, Yasemin Meryem Demirel ikinciliği, Nevin Çiçek ise üçüncülüğü paylaştı.

En Genç kategoride Azra Çelep, En Yaşlı Kategorisinde Yaşar Şahin Dağ Koşusu yarışmasında ödül almaya hak kazandı.

DAĞ BİSİKLETİ TIRMANMA YARIŞI

Gerek temalarıyla gerekse de yarışmalarıyla ilk olmayı elinde tutan Bafra Belediyesi bir ilke daha imza attı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Dağ Bisikleti Tırmanma Yarışı kamp alanı önünden başladı zirvede sonlandı.

Direktörlüğünü Ali Yılmaz’ın üstlendiği 12 km’lik nefes kesen yarışmaya toplamda 40 kişi katıldı. Büyük Erkekler, Genç Erkekler ve Kadınlar olmak üzere 3 kategoride kıyasıya rekabete tutuşan yarışmacılardan 13 sporcu dereceye girdi.

Büyük Erkekler kategorisinde birinciliği Süleyman Sefa Temel, ikinciliği Ufuk Baki Taş, üçüncülüğü Kerem Sezer Anıl, dördüncülüğü Ali Göz, beşinciliği ise Umut Göz göğüsledi.

Genç Erkekler kategorisinde Samet Yıldırım birinci, Yusuf Türk ikinci, Enis Asaf Şanlı ise üçüncülüğü paylaştı.

Dağ Bisikleti Tırmanma Yarışının Kadınlar Kategorisinde Birinci Duygu Keser, İkinci Hilal Okumuş, Üçüncü Damla Eser, Dördüncü Ela Karademir, Beşinci ise Selcan Bahar Karabal oldu.

YELKEN KANAT TÜRKİYE HEDEF ŞAMPİYONASI

Karadeniz’in en büyük festivali olma özelliğini elinde bulunduran festivalde Türkiye Hava Sporları Federasyonu koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen “Yelken Kanat Hedef İniş Yarışması” festivalin ikinci ve üçüncü günü gökyüzünü süsledi.

27-28 Temmuz 13.00-16.00 saatleri arasında düzenlenen yarışmaya 8 sporcu katıldı ve gökyüzü unutulmayacak anlara şahitlik etti.

Türkiye’de bir ilk olan ve sadece Bafra’da düzenlenen bu şampiyonada şehir içinden ve şehir dışından katılarak dereceye giren sporculara coşkulu bir törenle ödülleri takdim edildi.

Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerinin de yapıldığı yarışmada dereceye giren sporcularımızın memleketleri ve isimleri ise şunlar;

Birinci Bafra’dan Ferhat Ersoy, İkinci Bafra’dan Mustafa Yanıklar, Üçüncü Ankara’dan Necmettin Yakan, Dördüncü Bafra’dan İsa Badur, Beşinci Bafra’dan Oğuz Akkurt oldu. İlk üç sporcu bu yarışma sonucunda Milli sporcu seçildi.

Kapıkayafest’in ödül törenlerinde konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Beşincisini düzenlediğimiz Kapıkayafest ödüllü yarışmalarımıza gösterilen ilgiden çok memnunuz. Sporcularımızdan öğrendiklerimizle her geçen gün festivalimizin üzerine koymaya şimdiden bir sonraki festivalimizde yapacaklarımızı planlıyoruz. Sporcu ve sponsorlarımızla Kapıkaya Festivali’ni daha geniş kitlelere duyurmayı ve uluslararası mecralarda da adımızdan söz ettirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda birbirinden yetenekli sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmalar sonrası Başkan Hamit Kılıç, dereceye giren sporcular ve davetliler hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Bunları da sevebilirsiniz