KARADENİZDE BULUNDUĞU İDDA EDİLEN DOĞAL GAZ VE PETROLÜHALKIMIZ NE ZAMAN KULLANACAKTIR?

    Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) alt komisyonunda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının 2019-2020 yıllarına ait Sayıştay denetim raporlarının görüşmelerinde konuşan Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Karadeniz de bol miktarda gaz ve petrol bulundu, çıkarılacak ve halkımız ucuz kullanacak gibi haberler ne oldu? Ülkemizin denizleri ve toprakları üzerinde, altında bulunacak her türlü zenginlik hepimizi mutlu eder. TPAO aracılığı ile basında çıkarılan haberlerin gerçekçi olmasının takibini yapıyoruz. Son dönemlerde bu yönde haberlerin çıkmamasının nedeni nedir? Ülkemizin önemli bir kurumunun siyasi çıkarlar amacı doğrultusunda kullanılmasını doğru bulmuyoruz.

 CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Kurumların yöneticileri yönetmiş oldukları birimlerin çıkarlarını titizlikle takip etmeli ve korumalıdır. TPAO’nun %5,473 oranındaki hissesi SSK kurumuna ait olduğu devir yapılamayacağı hakkında mahkeme kararı olmasına rağmen; TPAO’nun Türkiye Varlık Fonuna devir edilmesinin iptali için bir girişiminiz olmuş mudur? 1984-2007 yılları arasında TPAO hissesi oranında SSK Kurumuna Temettü ödemesi yaparken, 2007 yılından sonra temettü ödemesi yapılmadığı gibi 2017 yılında mahkeme kararına rağmen; siyasal iktidar ve yönetimi Kanun tanımayarak TPAO bütün hisseleri Türkiye Varlık Fonuna devir etmiştir.

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Belediyelerin talepleri doğrultusunda asfalt bitüm ve benzeri malzemehibe desteğinde bulunduklarını açıklayan TPAO’nun bunun hangi koşullarda ve hangi belediyelere destek sağladığını açıklaması gerekir. TPAO belediyelere destek sağlarken iktidar, muhalefet ayırımı yapmadan sağlamalıdır. 2019 Mart Yerel seçimlerinden sonra özellikle; CHP ve muhalefet belediyelerine ayrımcılık yapıp bitüm ve benzeri malzemeleri vermemeleri doğru değildir! Halkı cezalandırma hakkınızda yoktur.

   CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Yurt dışında petrol aramaları için Jersey Adalarında kurulan şirket daha sonra TPAO’ya devir edilmiştir. Bu şirkette çalışanlara çok fazla ücret ödemesi yapıldığı ve kuruma fatura edildiği tespitleri yapılmıştır.  Kurum çalışanları arasında huzursuzluğa neden olduğu iddia edilen bu durumun çözüme kavuşturulması konusunda gerekeni yapınız.

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Ülkemizde işsizlik ve yoksulluğun zirve yaptığı dönemde iktidara yakın kişilere huzur hakkı ve benzeri adlar altında fazla ödemelerin yapılması vicdanları sızlatmaktadır. Kurumun ve ülkenin çıkarları bireylerin çıkarlarından çok önemli olduğunu herkesin hatırlaması ve bu hususa dikkat etmelidir.

Bunları da sevebilirsiniz