KARDEŞ OKUL NURDAĞI BAŞPINAR Ş.MURAT ÇINAR İLKOKULUNA MALZEMELERİ TESLİM EDİLDİ.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullar ve imam hatip okulları, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı İl/İlçe Spor Müdürlükleri/Gençlik Merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliği ile yürütülen “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) kapsamında 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından asrın depremi yıkımında büyük zarar gören Gaziantep ili Nurdağı ilçesinde bulunan Başpınar Şehit Murat Çınar İlkokulunu kardeş okul olarak belirlenmişti. Bu kapsamda ilçemizde toplanan giyim ve kırtasiye malzemelerinin teslimi için İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer DEMİRKOL ve Muhtarlar Derneği Başkanı Salih KARAKARTAL 15 Haziran 2023 tarihinde Gaziantep’e hareket ettiler.
Götürülen giyecek ve kırtasiye malzemeleri ile nakdi yardımlar 16 Haziran 2023 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer DEMIRKOL ve Muhtarlar Derneği Başkanı Salih KARAKARTAL tarafından Başpınar Şehit Murat Çınar İlkokulu öğrencilerine teslim edildi.
Başpınar Şehit Murat Çınar İlkokulu Müdürü Hamza DEVECİ, bölge olarak çok büyük bir yıkıma uğradıklarını, kadirşinas milletimizin yine birlik ve beraberlik özelliğini ortaya koyduğunu, facianın yaşandığı günden beri bölgeye yardım etmeye devam edildiğini belirterek minnet ve teşekkürlerini ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer DEMİRKOL, 6 Şubatta, 10 ilimizi etkileyen asrın felaketinden dolayı çok üzgün olduklarını belirterek bu günlerde her zamankinden çok birlik ve beraberliğe, yardımlaşmaya ihtiyacımız olduğunu ifade etti. Bu konuda öz veri ile gayret eden 19 Mayıs Muhtarlar Derneği Başkanı Salih KARAKARTAL’ a ve onun şahsında muhtarlarımıza teşekkürü bir borç bildiğini, devlet-millet kaynaşması ile bu yaraların en kısa zamanda sarılacağına inandığını söyledi. Bu projeye destek veren başta 19 Mayıs Kaymakamı Sayın İbrahim CİVELEK ile herkese ayrı ayrı teşekkür etti.
19 Mayıs Muhtarlar Derneği Başkanı Salih KARAKARTAL da bu kampanyayı duyduğunda heyecanladıklarını bölge çocuklarımızın eğitimine bir şeyler katabilmenin kendilerine müthiş bir manevi haz verdiğini belirterek bu konuda kendisine desteklerini esirgemeyen, Kaymakam Sayın İbrahim CİVELEK’e ve muhtar arkadaşlara teşekkürlerini ifade etti.

Bunları da sevebilirsiniz