KAVAK YİNE ANONSLA İŞÇİ ARAMAYA BAŞLADI

Yılda en az iki kez sanayi tesislerinde çalıştırmak için anonsla işçi arayan Kavak uyguladığı gelişim modeliyle Türkiye’de örnek bir ilçe oldu.

Samsun’un Kavak ilçesi Sanayi tesislerine yine anonsla işçi aramaya başladı. AK Partili Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Yıllar süren emeklerimizin meyvesini alıyoruz. Artık gençlerimiz gurbete gitmiyor. Biz dışarıdan işçi alıyoruz. Bir rüya Kavak’ta gerçek oldu “dedi.

Kavak Belediyesi ilçedeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere yeniden anonsla işçi aramaya başladı. Zabıta Müdürlüğü gün içinde yaptığı aralıklı anonslarla çalışmak isteyenleri veya iş arayanları belediye halkla ilişkiler birimine davet ederken iki dönemdir Belediye Başkanlığını yaptığı ilçesinin işsizlik sorununu çözmek için büyük mücadele veren Başkan Sarıcaoğlu ise ilçe halkı ile aynı hedefte birleşerek başarıyı birlikte yakaladıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 5.Teşvik bölgesi kapsamına almasıyla Samsun’un sanayileşme de en hızlı gelişen ilçesi konumuna ulaştıklarını anlatan Sarıcaoğlu, “Bu yolda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. İlçemize davet ettiğimiz yatırımcılara elimizdeki tüm imkânlarımız ile seferber olduk. Bir kişi daha fazla istihdam edilsin diye şantiye binamızı dahi boşaltıp sanayicilerimizin kullanımına verdik. Kavak OSB’de tam doluluk yakaladık. Hatta Samsun Valiliğimizle gelen taleplere cevap verebilmek için OSB’de alan genişletme çalışmalarına başladık. İşte bu çabaların sonunda işsizliği yok denilecek noktaya getirdik. Ve anonsla işçi arıyoruz” dedi.

Kavak’ta en hareketli anların sabah ve akşam saatlerinde olduğunu belirten Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, şöyle konuştu:

“Bugünlere ulaşmak için büyük emek verdik. Şükürler olsun ki bir rüya burada gerçek oldu. İlçemizde en hareketli anlar mesainin başladığı ve bittiği saatler. Gün içinde cadde ve sokaklar bomboş gelen misafirler burada kimse yaşamıyor mu diye soruyor. Anne  baba işte çocukların okulda olduğunu öğrenince de şaşırıyorlar. Kavak’ta bu gelişim karşısında müşteri bulamayan kahvehaneler birer birer kapandı. Bir zamanlar 22 dolayında kahvehane varken şimdi birkaç tane esnafa hizmet veren çay ocağı var. Kavak bugün geldiği noktada artık Samsun ve çevre ilçelerden de gelen gençlerimize de iş kapısı olmuştur. Ve iddia ediyorum ki gelecek yıllarda Kavak gerek nüfus ve gerekse kentleşme anlamında çok daha iyi noktalarda olacaktır. Bugünlere gelmemizde bizlere destek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, İl ve ilçe Parti teşkilatlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve her zaman dua ve destekleri ile yanımızda olan değerli hemşerilerime çok teşekkür ederim.

Bunları da sevebilirsiniz