KAVAK’TA COŞKULU ŞENLİK

 

Kavak Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Yaşar Doğu Karakucak Güreş Festivali ve Yaz Şenliği büyük bir coşku ile yapıldı. Şenliklere AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’da katıldı.
Kavak Belediyesi Güvenpark Piknik Alanı’nda 22- 23-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen şenliklerde yöresel ve tanınmış sanatçılar konserler verdi. Çeşitli eğlence ve etkinlikler gerçekleştirildi. Kavak Karakucak Güreş Festivali güreş ağalığını ise Kavaklı İşadamı Ali Hikmet Karaosmanoğlu kazandı.
Kavak’ta yapılan Geleneksel Yaşardoğu Karakucak Güreş Festivali ve Kültür-Sanat Yaz Şenliklerine Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’da katılarak Başpehlivan Şaban Yılmaz’ın müsabakasını izledi. Şenliklere ayrıca AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi (MYK) Hüseyin Ediz, Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soguk, Belediye Başkanları ve Siyasi Partilerin ilçe Başkanları katıldı.
Kavak ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaşında üç gün boyunca katıldığı şenliklere ilgi büyük oldu. 283 güreşçinin katılımlarıyla gerçekleştirilen Karakucak Güreş Festivali güreş ağalığını İş adamı Ali Hikmet Karaosmanoğlu kazandı. Final ve final müsabakaları yapılarak festivalde dereceye giren güreşçilere ödüllerin verildiği şenlikler halk oyunları gösterileri ve sanatçıların konserleriyle sona erdi.
Üç gün süren şenlikler dolayısıyla dolu dolu bir hafta geçirdiklerini söyleyen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “3 yıldan beri salgın hastalık nedeniyle bu etkinlikleri yapamıyorduk. Ama artık pandeminin sona ermesiyle festivalimizi büyük bir coşku içinde gerçekleştirdik. Şenliklerimize katılan, destek olan tüm herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da Kavak’ta yaptığı konuşmasında , “Yaşar Doğu kısa ömrüne 48 yıla, 47 güreş sığdırmış. Ve bunun 46 tanesini kazanmış. Bunun 33 tanesini de tuşla kazanmış. Hani ‘yenilen pehlivan güreşe doymaz’ derler ya, aynen bizim muhalefet gibi. Ama burada Kavak’ta meydanına çıkacak güreşçilerimiz gibi bizde 2023’te de er meydanına çıkacağız. Ve orada milletimizin önünde mücadelemizi vereceğiz. Samsun Cumhuriyet’in kuruluşunun başladığı, kurtuluşun başladığı şehirdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının istiklal mücadelesini başlattığı şehirdir. Onun için Samsun’a son 20 yılda güzel hizmetler yaptık. Şu Kavak’ın hemen ilerisinde Çakallı rampalarını bizim yaşlarımızda olanlar bilir. Orada nice acılar yaşandığını bilirler. Biz dağları deldik, ovaları viyadüklerle geçtik yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Sevgili Kavaklılar yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz.” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz