KAYMAKAM CEVDET ERTÜRKMEN’İN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

 

Ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Bu manada Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip, şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin ve sevginin kaynağı olmuştur.
Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir.
Millet olarak benimsediğimiz inanç ve değerler dünyasında kadın her zaman muhterem ve onurlu bir yere sahiptir. Kadına yönelik şiddetin bizim dünyamızda hiçbir gerekçesi ve yeri yoktur. Bu tür menfur olayları, hem kul hakkına girmek hem de bir insanlık ayıbı olarak görmek bir yana yasalarımız çerçevesinde de suç olarak tanımlanmaktadır.
Şiddet gören, görme ihtimali olan ve mağdur kadınlarımız 183 ve 112 hatlarını arayabilir; Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) ile tek tuşla güvenlik güçlerimize ulaşabilirler. Bir panik butonu gibi çalışan uygulama ile kadınlarımıza daha hızlı ulaşılmaktadır.
İlgili kamu kurumlarımızla birlikte toplumun temelini oluşturan kadına yönelik şiddet ve istismar olaylarının önlenmesi için gayretli çalışmalarımız devam etmektedir.
Bu duygu ve temennilerle, Doğumdan ölüme kadar varlıklarıyla hayatlarımıza anlam katan, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza karşı her türlü şiddetin ortadan kalktığı günleri hep beraber görebilme dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Cevdet ERTÜRKMEN
Kaymakam

 

Bunları da sevebilirsiniz