Kaymakam Cevdet ERTÜRKMEN’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı;

Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ‘tam ve diğer insanlarla eşit ölçüde’ sağlanması ve kullanılması amacıyla; Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir.

3 Aralık, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin bu gününü kutluyor, kendilerine engelsiz bir dünya diliyorum.

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini sağlayacaktır.

Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın; toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde faydalanması ile ilgili olarak gerekli düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkânına kavuşmuşlardır.

Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır.

Bu duygularla tekrar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve esenlikler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Cevdet ERTÜRKMEN
Kaymakam

Bunları da sevebilirsiniz