Kaymakam Ertürkmen; İstiklal Marşının Kabul Yıldönümünü Kutladı

Bugün İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103 .yılını kutluyoruz. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı’mızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz. Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız; milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez bir şaheserdir.

Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır.
İstiklal Marşı’nı anlayabilmek için, Mehmet Akif ERSOY’u iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı “milli mücadele ruhunu” yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir.

Bugün, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yıl dönümünde, milli değerlerimize ve tarihimizin önemli anlarına olan bağlılığımızı vurgulamak, genç nesillerimize milli şuurla donanmış bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak için bir aradayız. İstiklal Marşı’nın dizeleriyle özdeşleşen değerlerimizi, gelecek kuşaklara aktarmanın önemini bir kez daha önemsiyoruz.
Milli değerlerimize ve birlik beraberliğimize sahip çıkmanın önemini bir kez daha hatırlatıyor. Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Bunları da sevebilirsiniz