Kırcalı: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

“Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” düsturuyla Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’umuzda ilk adımı atılan, tarihte eşine az rastlanır bir mücadele sonucunda, vatanımız işgallerden kurtarılmış ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiştir.
Bugün, tarihimizin bu önemli dönüm noktasına erişmenin sevincini bir kez daha, 83 milyon hep birlikte yaşıyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti, 97 yıldır önüne çıkan türlü zorlukların üstesinden gelerek ilerleyişini sürdürmekte, bugün büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, hukuk devleti kimliği, temel insani değerlere olan bağlılığı ve ilkeli çok yönlü dış politikasıyla dünyanın yükselen güçleri arasında yerini almıştır.
Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, birbirine sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerlemektedir.
Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve oradan genç Türkiye Cumhuriyeti’mize devrolan tarihi süreklilik içindeki büyük yolculuğumuzu, 2023 hedeflerimizle taçlandıracak, 2053 ve 2071 hedeflerimizle daha üst seviyelere çıkartacağız.
Bizler, 97. yıl dönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.
Bu düşüncelerle, ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyor, milletimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Bunları da sevebilirsiniz