Kırım’dan Şok Haber

İŞGALCİ GÜÇLER KIRIM TATAR MAHALLESİNİ KUŞATTI!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, Akmescit’in Kırım Tatarlarının toplu olarak ikamet ettiği Mamak (Stroganovka) kasabasının Kukuruznoye Pole mahallesinin işgalci güçler tarafından tamamen çevirmeye alındığı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan gazeteci Anton Namlyuk, işgalci güçlerin Kukuruznoe Pole mahallesini çevirmeye aldığını bildirirken, “Mahalle girişinde kontrol noktaları oluşturuldu, herkesin arabası aranıyor ve kimlikleri kontrol ediliyor. FSB ve polis görevlileri önce tüm evleri tek tek dolaştı. Ev sahiplerinin bulunmadığı evlerin kapıları kırıldı. Aramalar mahkeme izni olmadan yapıldı. Görünüşe göre bugünkü baskın sırasında evde bulamadıkları dört Kırım Tatarını arıyorlar.” ifadelerinde bulundu.

ARAMALAR SONUCU 20 KIRIM TATARI ALIKONULDU

Anton Namlyuk aramalardan sonra 20 Kırım Tatarının alıkonulduğunu ve onların FSB ofisine götürüldüğünü bildirirken işgalci görevlilerin hala dört Kırım Tatarı; Edem Yayaçikov, Vladlen Abdulkadırov, Osman Arifmemetov ve Remzi Bekirov’u aradığını ifade etti.

Alıkonulan Kırım Tatarlarının isimleri şu şekilde:

  1. Şaban Ümerov
  2. Rüstem Seythalilov
  3. Riza İzetov
  4. Farid Bazarov
  5. Cemil Gafarov
  6. Seyran Murtaza
  7. Alim Karimov
  8. Tofik Abdulgaziyev
  9. Bilal Adilov
  10. Mecit Abdurahmanov
  11. Rüstem Şeyhaliyev
  12. Seytvel Seytabdiyev
  13. Yaşar Muedinov
  14. İzet Abdulayev
  15. Asan Yanikov
  16. Enver Ametov
  17. Ruslan Süleymanov
  18. Akim Bekirov
  19. Erfan Osmanov
  20. Server Gaziyev

İŞGALCİLERDEN ONLARCA KIRIM TATAR EVİNE BASKIN

Rus işgali altında bulunan Kırım’da 3 bölgede işgalci güçlerin en az 25 Kırım Tatarının evine baskın düzenlediği bildirilmişti.

Baskınlar sırasında avukatların olay yerinde bulunmasına izin verilmezken, evlerinde arama yapılan Kırım Tatarlarını desteklemek için gelen birkaç kişinin de işgalcilerce gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Kırım Tatarı Seytveli Seytabdiyev’in evinde düzenlenen arama sırasında işgalcilerin onu darp ettiği bildirilmişti.

Kırım Tatar Milli Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Rus işgali altında bulunan Kırım’da bugün işgalci güçler tarafından en az 25 Kırım Tatarının evine düzenlenen baskınları, Rus işgalcilerin bir günde yaptığı en büyük insan hakları ihlali eylemi olarak nitelendirdi.

KIRIM’DA TOPLU BASKIN: İŞGALCİ GÜÇLER KIRIM TATARLARINI DARP ETTİ!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bugün düzenlenen baskınlar sırasında işgalci görevlilerin Kırım Tatarlarına karşı şiddet uyguladığı bildirildi.

Akmescit’in Bavurçi semtinde yaşayan 25 yaşındaki Kırım Tatarı Seytveli Seytabdiyev’in evinde düzenlenen arama sırasında işgalcilerin birkaç kere Seytablayev’in sırtına vurduğu belirtildi.

Gözaltına alınan Seytveli Seytablayev’in eşi Elvina Mustafayeva yaptığı açıklamada yaşananları, “Görevlilerden biri: “Her şey iyi olacak, eşini serbest bırakırız” diyordu. İkinci görevli ise küfür ediyor, kaba davranıyordu. Eşimi telefon kilidini açmaya zorlamak için birkaç kere sırtına vurdular. Sabah namazı kılmasına izin vermediler. Vedalaşmak ve eşimin eşyalarını toplamak için bize birkaç dakika verdiler. Bana cuma günü FSB’nin Akmescit ofisine gelmemi söylediler.” diye anlattı.

Elvina Mustafayev’de evinde yapılan aramanın yaklaşık 4 saat sürdüğü belirtti. Aramadan sonra işgalciler iki kitaba el koydu, ancak Seytveli Seytablayev’in söz konusu kitapların kendisine ait olmadığını, aramadan önce evinde bulunmadığını ifade ettiği aktarıldı.

 

 

Bunları da sevebilirsiniz