KORKU VE SEVGİ

İnsan neden sevmekten korkar?

Bu sorunun cevabını ve detaylı bilgileri Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Uzmanalarına sorduk hayatımızı değiştirecek bilgiler edindik bunları sizlerle paylaşıyorum.

” Herkesin korkuları var. Bebeklikten beri tanıdığınız bir duygudur – korku duygusu. Kimi insanalar ise sevmekten korkuyor. Peki, bunun nedeni nedir?

Ego yüzünden… Ego yüzünden sevmekten korkuyorsun çünkü aşık olunca ego erimeye başlar ve bu olguya ego korkuyla tepki verir, çünkü ego eriyip yok olmak istemez.

Bu nedenle sevmeye başlayınca ego seni korkutmaya başlar, korktuğunu hissedersin. İnsanı harekete geçiren iki güç vardır: korku ve Sevgi. Çoğu insan korku yüzünden hareket eder, biz ise sevgi sayesinde harekete geçin diyoruz.

Eğer sevgi meşalesini yakarsan, çoşku yükselmeye başlar ve korkular kaybolur. Bu evrimsel, sıra dışı bir yaklaşımdır. Korkuyla değil, sevgiyle hareket et. Sen sevgi ışığını yakınca korku karanlığı kaybolacak.

Korku tıpkı simsiyah bir duman gibi insanların hayatını çevreliyor, insanların rahat nefes alamamasına neden oluyor. İnsanlar korku yüzünden söylemek ve yapmak istemedikleri şeyleri sürekli söylüyor ve yapıyorlar. Bunun sonucu perişanlıktır.

İnsanalar dışarıda o kadar çok korkuyorlar ki, içeriye yolculuk yapmaya karar veriyor. Oysa bu içsel yolculuk korku yüzünden değil, sevgi yüzünden olmalıdır. Çünkü korku karanlığa sevgi ise ışığa neden olmaktadır.

İçsel yolculuğu şarkı söyleyerek, dans ederek, çoşku ve kahkaha içinde icra etmelisin. Bu içsel yolculuğu tıpkı bir çocuğun nedensizce neşe içinde kelebeklerin peşinden koşması gibi gerçekleştirmelisin.”

Değişim Uzmanı

Şirvan Yücel

 

 

 

 

 

 

 

Bunları da sevebilirsiniz