KORONAVİRÜSE YÖNELİK SAHA DENETİMLERİ İLKADIM’DA HIZ KESMİYOR

Korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlere katılan  İlkadım İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik ve Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, işyerlerini ziyaret ederek vatandaşları tedbirlere riayet etmesi yönünde uyardı.

Özellikle son haftalarda Karadeniz Bölgesi’nde yüksek artış gösteren korona virüs vakalarına karşı tedbirler sıkılaştırıldı. İlkadım’da  korona virüs denetimlerini yerinde inceleyen İlkadım İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Samsun Lokantacılar, Tatlıcılar, Pastacılar ve Pideciler Odası İsmail Balcı ile birlikte vatandaşları maske takması ve sosyal mesafeye uyması yönünde uyardı.

“Kötü günleri arkamızda bırakacağız”

Korona virüs denetimine ilişkin açıklamalarda bulunan Kaymakam İbrahim Keklik, “Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı korona virüs verilerini incelediğimizde özellikle Karadeniz Bölgesi’nde büyük bir tehlike var. Şehrimizde vaka sayılarının tekrar düşmesi ve kısıtlamaların gevşetilmesi bizlerin elinde. Devletimizin sürecin başından bu yana verdiği mücadeleye katkı sağlamamız gerekiyor ve bu noktada hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Denetimler yapılıyor ama vatandaşlar olarak herkesin bireysel tedbiri, gerektiği zaman da kurallara uymayanlara uyarılarda bulunması da çok önemli. En kısa sürede bu kötü günleri arkamızda bırakacağız” diye konuştu.

“Maske, Mesafe, Hijyen en önemli korunma tedbiri”

Türkiye’nin bir çok ilinde kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması birlikte birçok iş yeri ve faaliyet alanında maske, mesafe ve temizlik kuralları ile tedbirlere uyulması hususunda alınan kararların sahadaki uygulamalarını denetlenmesinin önemli olduğuna vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Kişisel temizliğin yanında birlikte kullandığımız ortak yaşam alanlarında sosyal mesafe kurallarına uyarak maskelerimizi takmak koronavirüste aşıdan önce gelen en önemli tedbir kalkanımız. İlçemizde örnek bir davranış sergileyerek bu yayılımı kurallara uyarak birlikte kontrol altına almalıyız. Bu zor süreci hep birlikte atlatmak adına gereken özeni göstermeliyiz. İlçemizdeki denetimlerimiz sürecektir” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz