KORONA’YA KARŞI BAFRA BELEDİYESİNDEN YENİ ÖNMLEM VE UYGULAMALAR

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Avrupa Ülkeleri arasında hızla yayılan Korona virüsüne yönelik olarak aldığı tedbirler, hayata geçirdiği farkındalık çalışmalarıyla takdir toplayan Bafra Belediyesi, virüsten korunmak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Bafra Belediyesi ilçe sınırları içerisindekitoplu kullanım alanlarının başında yer alan bankamatikleri ve etrafını yeniden sterilizeederek, 1 metrelik güvenli sosyal mesafe alanı oluşturdu.

Yoğunluğun az olduğu gece saatlerinde gerçekleştirilen çalışmada toplam 44 bankamatik sterilize edilerek, vatandaşlara yardımcı olacak sosyal mesafe alanları belirlendi.

İlçede Korona virüs sebebiyle başlatılan sterilizasyon ve dezenfektasyon çalışmaları aralıksız devam eden Bafra Belediyesi öte yandan yine halkın yoğun olarak kullandığı alanlara dezenfektasyon aparatları yerleştirmişti.

Bafra Belediyesi ayrıca İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile korona virüs önlemleri kapsamında otobüslerin%50 kapasite ile çalışma kararı alınan ilçe otogarında düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç; “ Belediyemizin tüm ekipleri ile korona virüse karşı seferber olmuş durumda. Her alanda yapılması gereken her şeyi detayları ile birlikte düşünerek Bafra’mızda uyguluyoruz. Bizler tüm gücümüz ve enerjimizle alandayız. Vatandaşlarımız şuana kadar olduğu gibi bundan sonra da alınan kararlara ve kurallara uymaya, sosyal mesafeyi korumaya maksimum önem versinler ve mecbur kalmadıkça evlerinde kalmayı sürdürsünler” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz