LAFED Hemşehrilerini Kaz Tiridinde Buluşturdu

 

LAFED (Ladik Dernekler Federasyonu)ĺadikli Hemşehrilerini Ataşehir Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonunda,bir araya getirmek,aralarındaki diyaloğu sağlamlastırmak,hasret gidermelerine vesile olmak,ladik kültürünü genç nesillere aktarmak için “Kaz Tiridi,Aile ve Kültür Buluşması”adıyla bir program düzenledi.
Ladikliler ve Samsunlular programa yoğun ilgi gösterdiler.
Istanbul un dört bir yanından,farklı semtlerden gelerek Kültür merkezini doldurdular.
Organize edilen programa;
Başta CHP Samsun milletvekili Kemal Zeybek,
Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel,SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı olmak üzere istanbuldaki Samsun dernek ve federasyonlarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de katılarak LAFED’in coşku ve heyecanını paylaştılar.

LAFED Genel Başkanı Sinan Tiryaki’nin açış konuşmasıyla program başladı. Sinan Tiryaki,yaptigı açış konusmasinda duygu ve düşüncelerini şöyle özetledi;
“Sevgili Ladikli hemşehrilerim.
Sizlerle bir araya gelmemize vesile olmak için organize ettiğimiz Tirit programına katilarak “Bu büyük ladik buluşmasinı gercekleştirdiginiz icin hepinize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.
Zeten bu federasyonu kurmamızın amacı da buydu;
Siz değerli hemsehrilerimizin bir araya gelmesini,kucaklaşmasını
Ladiğimizin engin ve zengin kültürünü gençlerimize aktaracak imkanları sağlamak.Aramızdaki iletişim ve samimiyeti güçlendirmek.
Buyük fedakarlıklarda bulunarak uzak semtlerlerden gelerek bu salonları doldurdunuz.
Hepinize yurekten şükranlarımı sunuyorum.”

LAFED’in organize ettiği programa katılan,Kemal Zeybek,Nurhan Yapıcı Özel ve Kaya Aşçı,yaptıkları konuşmalar da,Ladiklilerin ve genelde de Samsunluların birlik ve beraberliklerini korumalarının,aralarındaki iletişimi koparmamalarinin önemini anlattılar.

Programın en güzel yönlerinden birisi,kendi sahalarında başarılı Ladikli gençlerin sahneye davet edilerek ödüllendirilmesi oldu.
Programa katılan mahalli sanatçılar da,söyledikleri şarki,türkü ve ilahilerle, davetlilere neşeli anlar yasattilar.
Bunların ardından Ladiğin meşhur bir geleneği olan Kaz Tiridi”ikram edildi.

Bunları da sevebilirsiniz