Maksut Karaca, İstanbul Samsunlularının uzun nefesli STK başkanlarında…

Maksut Karaca, Samsun’dan İstanbul’a gelerek, Tuzla bölgesini mesken tutmuş ve buradan İstanbul Samsunluları için, artı değerler oluşturmuş bir değerli hemşerimizdir. Hem iş hayatını başarılı bir şekilde sürdürmüş ve hem de STK çalışmalarının yanı sıra, siyasi çalışmalarda da yer almıştır.

Her zaman güler yüzlü ve yapıcı yaklaşımlar içerisinde olan Maksut Karaca, yıllardır başarılı bir şekilde sürdürdüğü dernek başkanlığını, genç kuşaklara devretmeye hazırlanıyor. İstanbul’da yoğunluğumuzun en fazla olduğu ilçe Tuzla’dır. En kalabalık hemşeri gurubuyuz. Bu çerçevede, Maksut Karaca başkanımız ve bölgede bulunan diğer Samsun dernekleri çok başarılı ve anlamlı çalışmalar yürütmüştür ve yürütmeye devam etmektedirler.

Maksut Karaca, çalışmaları ve hayat hikayesi…

“1965 yılında Samsun -Alaçam İlçesi’nde doğdum. Lise mezunuyum. 3 çocuk babası olan bir aile reisiyim. 1984 yılında, Samsun- Bafra İlçesi’nde iş hayatına atıldım. Bafra’ya ilk alüminyum mutfak eşyaları imalathanesini kurdum. 4 yıl sonra, İstanbul –Tuzla’ya taşındım. Gemi bakım- onarım, raspa ve boya işlerine başladım. Bu meslekten emekli olmuş bulunmaktayım.

Tuzla-Aydıntepe Samsunlular Derneği’ni 1993 tarihinde hemşerilerimle birlikte kurdum. Kurucu Başkan olarak başladım ve halen bu dernekte başkanlık yapmaya devam ediyorum. Bu zaman zarfında, biraz da hemşerilerimi siyasete çekeyim dedim ve 2010 tarihinde CHP’ye Tuzla da kayıt oldum. 2014 yılında, CHP’den Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi seçildim. Belediye’nin çeşitli kademelerinde görevler aldım. 2 yıl imar komisyonu, 3 yıl da hukuk komisyonunda görev yaptım.

Samsun Kültürünü yaymaya çalıştık…

Gerek belediyedeki görevlerim ve gerekse dernek başkanı olarak birçok etkinliğe imza attım. Yazılı ve görsel medyada yer alıp tanıtımlar yaptım. İstanbul genelinde Samsunluların yaptığı etkinliklere kalabalık guruplarla katılımlar sağladık. Bölgemizde Samsun Kültürü’nü anlatan ve yayan etkinlikler yaptık. Hemşerilerimizin ve bölgemizde yaşayan herkesin yardımına koştuk.

Aynı zamanda Samsun’da da çeşitli çalışmalar yürüttüm, Alaçam’ın Harmancık Mahallesi’nde muhtarlığımızı, köy cami lojmanını, camimizin minaresini yaptırdım. Harmancık köyümüzün 5 yıldan beridir Hıdırellez şenliklerini yapmaktayım. Köyümüzün ve yakın çevrenin yol, asfalt vb. hizmetleri almasında öncü oldum.

İstanbul Samsunluları dendiğinde, ilk aklıma gelenler; rahmetli Erdoğan Doğru ve Remzi Kozal başkanlardır. Bu gün de çok güzel hizmetlerin yapıldığını görüyor ve İstanbul Samsunlularının etkilerini arttırmalarından mutlu oluyorum. Yüzlerce dernek, federasyonlar ve Konfederasyonumuz Samkon’un varlığı gelecek için ümitlerimizi arttırıyor…

Bunları da sevebilirsiniz