MASALLARLA KODLAMA(MASKOD)

Samsun il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan MASKOD projesi pilot uygulama çalışmaları Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kodlama Merkezi’nde hazırlanan Masal ve Algoritma atölyelerinin açılışı ile başladı.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ile İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen MASKOD projesi kapsamında Masal Atölyesi ve bilgisayarsız kodlama algoritma çalışmalarının yapılacağı iki atölyenin tanıtım programına katılarak açılışlarını gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’ in konuşmalarıyla başlayan programda, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen  de bir konuşma yaptı.

MASKOD projesinin tanıtım ve uygulama çalışmalarının yer aldığı videoların izlenmesi ile Masal ve kodlama atölyelerinin açılışları ile devam etti. Program sonunda Masal anlatımı ve algoritma çalışma uygulamaları hakkında bilgi verildi.

MASKOD projesi  masallarla kodlama yöntemiyle çocukların pedagojik olarak eğitim dünyasına ve sosyal iletişime hazırlanması hedefleniyor. Masal Atölyesi ve bilgisayarsız kodlama algoritma çalışmalarının yapılacağı iki atölyenin kurulduğu Kodlama Merkezi’nde MASKOD projesinin pilot uygulamaları yapılacak.  Pilot uygulama çalışmaları tamamlandığında 17 ilçede uygulamanın yaygınlaştırılması planlanıyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan MASKOD projesinde kodlama ve algoritma çalışmaları Bafra Kodlama Merkezi bilgisayar öğretmenleri tarafından oluşturuldu.

Programa Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen  , İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ile  il ve ilçe milli eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz