Mekân Hafızası Korunan Samsun Üniversitesinde Değişim ve Dönüşüm Devam Ediyor.

Samsun Üniversitesine bağlı 19 Mayıs ilçesinde bulunan Ballıca Kampüsündeki eski tütün depolarında dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor.

Çalışmaları sık sık yerinde takip eden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın ‘dan bilgiler alıyor ve Belediye – Üniversite çalışmalarında öncülük ediyor.

Kampüsün ilçe adına büyük bir değer olduğunu belirten 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu açıklamasında; ‘’ Devam eden çalışmalarla birlikte inşallah 2024 yılında, yeni bölümleriyle, yaşam alanlarıyla, spor tesisleriyle, kütüphane ve camisiyle bambaşka bir kampüs olarak karşımıza çıkacak olan Samsun Üniversitemizin Ballıca Kampüsünde devam eden değişim ve dönüşümü takip etmek bizleri de memnun ediyor. Rektör Hocamızın ciddi gayretleri sayesinde kısa sürede bu özel kampüs Türkiye’de ve dünyada adından söz ettirecek projelere de ev sahipliği yapacaktır. Bizler de belediye olarak elimizden gelen tüm imkânları üniversitemizin gelişmesi için harcamaya devam edeceğiz.’’ dedi

Kampüs hakkında bilgi veren Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın; ‘’Tütün depolarının dönüşümünde mekân hafızasını korumak, ömrü dolmamış her malzemeyi kullanmak, her aşamada geri dönüşümü öncelemek ve israftan kaçınmak temel ilkeleriyle hareket ediyoruz. 1000 metrekarelik 3 hangarı kütüphane olarak planlandık. Bu 3 hangarın kütüphane için dönüştürülmesi, bilgi ve mekânın buluşmasını simgeliyor. Kütüphanemiz, havacılık ve uzay bilimleri, mimarlık, doğa bilimleri ve sosyal bilimler gibi alanlarda geniş bir bilgi merkezi olacak. Ayrıca Ballıca Kampüsümüzde yer alan endüstri mirası tütün kurutma depoları ve hangarlar, 60 adet 1000 metrekarelik ve 3 adet 5000 metrekarelik alana sahip olan bu depolar, üniversitemiz tarafından fakülteler, atölyeler, laboratuvarlar, öğrenci merkezi ve teknopark gibi farklı işlevlere dönüştürülmektedir.’’ dedi.

Bunları da sevebilirsiniz