Mesleki Gelişim İçin Bafra TSO İle İş birliği Projesi Hayata Geçiyor

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) arasında “Mesleki Gelişim İçin Bafra TSO İle İşbirliği” projesini hayata geçirebilmek için protokol imzalandı.

Proje danışmanı Selim Aksar “Projemizle Mesleki eğitimde istihdamı artırma ve nitelikli öğrenci mezun etmek için Meslek Lisemizin daha çok tercih edilmesi hedeflenmektedir.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odamızın desteği ile Bafra Şehit Erkut Yılmaz MTAL olarak öğrencilerimizin geleceğe ümitle baktığı, yeniliklere açık, girişimci yönlerinin geliştirildiği, motivasyon ve özgüven kazanımlarının sağlandığı eğitim ve organizasyonlar planlayarak, öğrencilerimizi iş dünyası ile buluşturma arzusundayız” dedi.

Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin proje aktiviteleri hakkında bilgiler vererek “Öğrencilerimize Bafra TSO sorumluluğunda “Nöropazarlama”, “Motivasyon ve Özgüven Kazanımı” eğitimleri aldırmak, Öğretmenlerimize Kişisel Gelişim eğitimleri kapsamında (İletişim, Etkili Sunum ve Sahne…vb.) eğitim vermek, Öğrencilerimize Samsun ve Bafra’da faaliyet gösteren üretim tesisi gezisi ve Üniversite ziyareti, yine öğrencilerimize rol model olması ve motivasyonlarını artırmak için Kariyer Günleri yaparak iş dünyasından bölgemizdeki kurum ve işyerlerinden yetkililerin öğrencileri ile buluşturmayı amaçlamaktayız” dedi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu; Bafra Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan Serdal Sefa Kocabaş’a böyle bir proje ile Okulumuza ve Mesleki eğitime katkı ve destek sağlayan Odamıza teşekkür ediyor, proje süresince öğrencilere kazandırılacak bu özelliklerin okul sonrası hayatlarında katma değer sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Bafra TSO Başkanı Serdal Sefa Kocabaş Meslek Liselerinin önemini vurgulayarak “nitelikli insan gücü yetiştirmek, üretimde ve istihdamda var olabilmek, ekonomik ve sosyal hayatı sürdürülebilir hale getirebilmek için mesleki ve teknik eğitimin yeri önemidir. Bu bilinçle Bafra TSO olarak gerçekleştireceğimiz bu proje ile meslek liselerinin iş dünyasında değerini ortaya koyarken, burada okuyan öğrencilerimizin de mezun olduklarında kendilerine yol haritası oluşturmalarında faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen imza törenine Bafra TSO Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı ve Proje Danışmanı Ayhan Avcı ile Bafra Şehit Erkut Yılmaz MTAL Müdür Vekili Yavuz Demir, Muhasebe Finansman Bölüm Öğretmeni ve Proje Danışmanı Selim Aksar, Proje yürütme kurulu Muhasebe Finansman Bölüm Öğretmenleri Erol Söylemez ile Taner Coşkunsoy katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz