Metin Şenel’den Önemli Bir Açıklama

2014 Yılında dönemin Genel Başkanı Av.Dilek Kiraz Beniz ile başkan Yardımcısı olarak başladığım STK hayatımda 2015 yılında genel başkanımızın Samsun’dan vekil adayı olması sebebiyle yönetim kurulu kararı ile federasyonumuzun genel başkanlığına getirildim.Daha sonra 2016 mart ayında yapılan olağanüstü kongrede üye derneklerimizin ve yönetim kurulumuzun teveccühü ile genel başkanlığa seçildim.Bu süreçten zamanımıza kadar dürüstlük,çalışkanlık ve ilkeli duruşumuzdan hiç bir zaman taviz vermedik.Hemşehrilerimiz ve Samsun’umuz adına ciddi çalışmalarımız oldu.Önceliğimiz her zaman hemşehrilerimiz oldu.

Bu süreçlerde hiç bir zaman şükürler olsun ki;hemşehrilerimizin ve federasyonumuzun yapısına bir leke getirmedik,bir şaibe oluşturmadık.
Her zaman vakur duruşumuzu taşıdık ve koruduk.
Samsun STK ları arasında T.C.Başbakanından ödül alan tek federasyon olduk.
Yaptığımız etkinliklerle Kamuoyunda her zaman taktir topladık.

Yardım kampanyalarımızı,burslarımızı ve etkinliklerimizi sadece ve sadece yönetim kurulumuzun finansmanı ile yapmanın gururunu yaşadık.

Federasyonumuz her siyasi partiye eşit mesafede olmuştur.Hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olma konumunda olmamıştır.Bu duruşumuzla da sadece hemşehrilerimizin sorunlarını çözebilme adına her kapıya giden ve açan bir sivil toplum kuruluşu olmuşuzdur.

Başkanvekilliğimizi yapan rahmetli Mehmet Anakök hocamızın vasiyeti olan 19 Mayıs vakfını kurduk.
Yaptığımız çalışmalarla üye derneklerimizle birlikte Anadolu yakasında birlik beraberliğimizi en üst seviyeye getirip aile ortamımızı oluşturduk.Üye 32 derneğimizle bu büyük ailemizle bir çok yol katettik.

19 Mayıs 1919’un 100.yılında hedefimiz olan SAMSUNPARK Projesini gerçekleştirebilme doğrultusunda İstanbul’da 19 Mayıs Vakfımızın ve federasyonumuzun çalışmalarını yarıda bırakmama adına siz değerli hemşehrilerimize hizmeti bir görev bilip,İstanbul’daki hemşehri topluluğu olarak bu hayalimizi gerçekleştirebilmek için bir dönem daha yönetim kurulumuzun kararı ve üye derneklerimizin destek,takdiri ile bu kutsal göreve
Kurtulan değil Kurtaran Şehir Samsun’un bir evladı olarak tekrar aday olduğumu kamuoyuna ve değerli hemşehrilerime ilan ediyorum.
Allah mahçup etmesin…

Sevgi ve Saygılarımla
Metin ŞENEL

Bunları da sevebilirsiniz