MHP Samsun Yeni İl Binasına Görkemli Açılış

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı’nın yeni hizmet binası, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İlkadım ilçesinde yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış programında konuşan MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Samsun’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine dikkat çekti. Mucur, 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık iradesinin sembolü olduğunu belirtti. Ülkücü Hareket’in ahlak, fedakârlık, disiplin ve vatan sevgisi üzerine kurulduğunu ifade eden Mucur, “Burası sadece bir bina değildir, burası Türk milliyetçilerinin iradesidir. Gençlerin umut bulduğu bir gelecek kapısıdır. Vatandaşın çekinmeden kapısını çaldığı bir gönül ocağıdır” dedi.

Açılış programında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal ise, “Samsun’un Cumhuriyet tarihi açısından önemli bir yere sahip olduğunu” vurguladı.
Topsakal, “Samsun’da yapılan her şey kıymetlidir, değerlidir; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başlangıcı sayılır. Milliyetçi Hareket yalnızca siyasi bir hareket değildir. Milliyetçi Hareket; Türklerin karakterini, dünyaya bakışını, devlete ve millete bakışını anlatan büyük bir davadır” ifadelerini kullandı.

MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın da konuşmasında partisinin kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
MHP’nin 15. Olağan Kurultay sürecinin başladığını ifade eden Yalçın, ilçe ve il kongrelerinin 7 Mart 2027 tarihine kadar devam edeceğini söyledi. İlk ilçe kongresinin Samsun İlkadım’da yapılmasının anlamlı olduğunu belirten Yalçın, “Terörsüz Türkiye gerçeği, Türk milletinden gerekli desteği almaktadır” dedi.

 

Bunları da sevebilirsiniz