MİNİKLERDEN BÜYÜK DUYARLILIK ÖRNEĞİ

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Maarif İlkokulu tarafından Türkiye, Yunanistan ve Romanya ortaklığıyla yürütülen Turtle Guards(Kaplumbağa Muhafızları)  projesi kapsamında sergi ve kermes düzenlendi.

Proje boyunca öğrenciler kaplumbağaları bekleyen tehlikelerle ilgili çeşitli araştırma ve sunum çalışmaları yaptılar. Drama çalışmaları ve oyunlar yoluyla öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmeleri sağlandı. Proje sonunda öğrenciler öğretmenleri ve aileleriyle birlikte Kaplumbağaları gemilerin pervanelerinden koruyacak ürünler ve denizlerdeki çöpleri toplayan robot tasarımları yaparak, tasarımlarını sergilediler.

İLİMİZDEKİ DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZA TAKDİM EDİLDİ
Düzenlenen etkinlikte yaralı kaplumbağaların tedavisine destek olmak amacıyla kermes düzenlendi. Elden edilen gelirin bir kısmı yaralı deniz kaplumbağalarının tedavisinin yanı sıra yuvalama kumsallarında koruma çalışmalarını ve çeşitli bilimsel araştırma projelerini sürdüren DEKAMER Vakfına bir kısmı ilimizdeki depremzede vatandaşlarımıza takdim edildi. İlkadım ilçesindeki Maarif İlkokulu Müdürü Samet Erçin, “Etkinliği destekleyen tüm öğretmen ve velilere teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz