Mirzioğlu’ndan Öğretmenler Günü Mesajı

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, eğitime yapılan yatırımın ve öğretmenlere verilen kıymetin asla karşılıksız kalmayacağını vurguladı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 24 Kasım Öğretmenle Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Murzioğlu mesajında, “İyi yetişmiş, donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği genç nesiller, toplumu medeniyet yarışında ileri götürecek gücümüzdür. Ekonomi dahil, yaşamın her alanında ileri gitmek isteyen milletlerin, öğretmenlerine göz bebeği gibi bakmak zorunda olduğunu ifade etti.” dedi.

“Öğretmenlerimize minnet borçluyuz”

Öğretmenliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğuna dikkati çeken Murzioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Topluma şekil veren, yön verenlerin başında öğretmenlerimiz gelir. Öğretmenlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘yeni neslin kendi eserleri olacağının’ idrakindedirler. Çocuklarımızın başarısında, vasıflı bireyler olarak toplumda yer almasında en büyük pay onlarındır. Ülkemizin bugünlere ulaşmasında ve bizlerin yetişmesinde en kıymetli emeği veren öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Eğitime ve eğitimcilere yapılan yatırım asla zarar etmez. Yüzyıllar boyu bu bilinçle hareket eden toplumumuzda o nedenle öğretmenlik mesleği çok sevilmiş ve adeta kutsanmıştır. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ anlayışını içselleştirmiş bir millet, eğitimi de öğretmenlerini de baş tacı eder. İyi biliyoruz ki; toplumların eğitime, eğitimcilerine verdiği kıymet onun uygarlık göstergesidir. Samsun iş dünyası olarak eğitime yapılan yatırımın kaybetme riski olmayan tek yatırım olduğunu bilerek, her platformda bu alandaki çalışmalara elimizden geldiğince destek vermeye çaba harcadık. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın bu anlamlı gününü kutluyorum.”

Bunları da sevebilirsiniz