Muhterem Demir Güven Tazeledi

Bursa Samsun Vezirköprülüler derneği 10’cu olağan genel kurulunu yaptı.

1997 yılında Yeşilyaylada kurulan Bursa Samsun Vezirköprülüler derneği 27 yılı arkada bırakarak 10’cu olağan Kongresini yaptı.

Kuruluşundan bu güne kadar sayısız organizasyon ve etkinliklere başarılı şekilde imza atan aynı zamanda Bursa’da 2011 yılında beş dernek ile kurulan ve şuanda bünyesinde bulunan 24 tane Samsunlu dernek ile faaliyetlerini sürdüren, Bursa’da Samsunluların en üst temsilci kuruluşu olan Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu ( SAMDEF) in kurucu derneğinden biri olan Vezirköprülüler derneği,dernek merkezinde gerçekleştirilen ve tek liste halinde gidilen genel kurulda,mevcut Başkan Muhterem Demir ile yola devam dedi.

2011 yılında beş dernek ile Bursa’da kurulan Samsunluların en üst temsilci kuruluşu olan Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu ( SAMDEF) in beş kurucu derneğinden birisidir. SAMDEF Bursada 24 tane Samsunlu dernekle faaliyetlerini sürdürmektedir.
Divan Başkanlığını Mehmet Fidan, Katip üyeliklerini Resül Aşçı ve Metin Albayrak’ın yaptığı genel kurulda,divan başkanı mehmet fidan şehirdışında olması münasebetiyle genel kurulu katılamayan Federasyon Genel Başkanı Temel Erkol’un Samsunlu hemşerilerine selam ve sevgilerini ileterek konuşmasına başladı.
Genel kurulda oy birliği ile alınan karalar ile birlik ve beraberlik örneği sergilendi. Genel Kurula Vezirköprülü olan Bursa Ak Parti Yıldırım ilçe Başkanı, İrfan Akkaya, Yıldırım Belediyesi Meclis üyesi ve Yıldırım Belediyesi Başkan Vekili, Şenol Çulcu, derneğin kuruluşunda Başkan yardımcılığı görevinde bulunan ve şu anda Bursa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı olarak görev yapan Mehmet Fidan, Dernek Ağası Bekir Aşçı, siyasi parti temsilcileri, Dernek Başkanları, Muhtarlar, çok sayıda dernek üyesi ve Samsunlular katıldı.

MUHTEREM DEMİRDEN TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI
Kendisini tekrar dernek başkanlığına layık gördükleri için üyelerine teşekkür eden Başkan Muhterem Demir yaptığı konuşmada;
“Beni yeniden bu görevi layık gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar yaptıklarımız ortada. Özellikle pandemi dönemi ve deprem zamanında derneğimizin faaliyetleri her kesim tarafından takdir edilmektedir.
Derneğimize kazandırdığımız şu anki yerimizde inşallah çok daha güzel işlere imza atacağız.Derneğimizin kuruluşundan bu zamana emek ve katkı verenlerden Allah razı olsun.
Ayrıca derneğimize bu mekanı kazandırmak için çok mücadele verdik. Burayı almamızda ve bu duruma getirmemizde emek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum,” dedi.
Başkan Demir konuşmasının sonunda yönetime seçilen üyeleri sahneye davet ederek, el kaldırıp hemşerilerine yeni dönemde çok daha fazla hizmet etme sözü verdi. Genel kurul sonunda davetlilere Vezirköprü’nün meşhur etli keşkeği ve Semaver çayı ikram edildi.

 

Bunları da sevebilirsiniz