Murzioğlu’ndan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak gücün, ulusun egemenliği olduğunu söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Murzioğlu, yayımladığı mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve milli egemenliğin kabulünün yıldönümünü bir kez daha coşku ve sevinçle kutladıklarını ifade eden Murzioğlu, “Atatürk ve silah arkadaşları, ülkemizin temellerini halkın egemenliği ve demokrasi harcıyla atarak, aydınlık geleceğin kapılarını açmıştır. Milletinin ferasetine, vicdanına güvenenler her zaman kazanmıştır. 23 Nisan, milletin kararı üzerinde başka bir güç olmadığının en güzel ifadesidir. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli ve manevi mirasına sahip çıkacağız. Bize bu gururu yaşatan, aydınlık geleceğimizin temellerini atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimize minnet duyuyoruz” dedi.

Tüm çabamız aydınlık bir Türkiye için

Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünyayla paylaşan ilk ve tek ülke olmanın da gururunu yaşadıklarını belirten Murzioğlu, şunları kaydetti:

‘Özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu güzel ve anlamlı günün asıl coşkusunu da gelecekte ona sahip çıkacak olan çocuklarımıza bırakmıştır. Bu, bütün dünya çocuklarını kardeşçe kaynaştıran; daha güzel, savaşsız bir gelecek için atılan en güzel tohumdur. Tüm çabamız, geleceğimiz olan çocuklarımıza zengin, büyük ve aydınlık bir Türkiye armağan etmektir. Böylesi bir gurur gününü bizlere yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnet duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere egemenliğimizin kazanılmasında mücadele veren ve muhafaza eden kahramanlarımızı minnetle anıyor, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir