Murzioğlu’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98inci yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,Cumhuriyet’in demokratik bir ülke için en güzel simge, en anlamlı değer olduğunu belirtti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Murzioğlu mesajında, büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet’in bize atalarımızdan kalan en güzel miras olduğunu ifade etti. Cumhuriyet’in ilanının, tarihimizin en önemli ve en gururlu günlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Murzioğlu, “Öncelikle, büyük kurtuluş mücadelesinin ardından, milletimizin hak ettiği yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu bildiren, bu ülkenin yolunu çağdaş medeniyetler yolu olarak tüm dünyaya ilan eden, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi hepimiz için çok özel ve gurur dolu bir gündür. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere ulaşacaktır. Çağdaş medeniyetler seviyesine giden en güzel yol Cumhuriyet yoludur” dedi.

Murzioğlu: Daha çok çalışmak zorundayız

Murzioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Hakimiyetkayıtsız şartsız milletindir’ sözü, Cumhuriyet ile artık pekiştirilmiş ve ülkemizin istikametini çizen en önemli değerlerden birisi olmuştur. Tarih boyunca bağımsızlığından ödün vermeksizin, her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik duygularıyla kenetlenen büyük milletimiz bu konudaki kararlılığından asla vazgeçmeyecektir. Ülkemizin aydınlık geleceği için; bugün her günkünden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Daha çok üretmek, kazanmak, paylaşmak, zenginleşmek ve gelişmek zorundayız. Cumhuriyet, demokratik bir ülke için en güzel simge, en anlamlı değerdir. Samsun iş dünyası olarak bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle, ekonomik büyümeyi sağlamaktır. Bunu yapacağımıza olan inançla, ülkemizin bu güzel ve anlamlı gününün sevincini gönülden paylaşıyorum. Bu düşüncelerle, Samsun iş dünyası adına, Cumhuriyet Bayramının, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaşma azmini ve çabasını, ülkemizin aydınlık geleceği için kendisine şiar edinmiş büyük milletimize kutlu olmasını, ülkemize ve ulusumuza mutluluk ve başarılar getirmesini diliyorum.Yaşasın Cumhuriyet.”

Bunları da sevebilirsiniz