NEFRETİN NEDENİ NEDİR?

Nefret Nedir? Eleştiri nefrete neden olur mu? Kıskançlık nefrete neden olur mu? Kişideki idealizim nefreti tetikler mi?
Bu ve bunlara benzer soruların cevaplarını Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarına sorduk, hayatımızı değiştirecek etkili bilgiler edindik sizlerle bu bilgileri paylaşıyoruz.
”Nefret, bir kimseye veya bir şeye karşı duyulan son derece negatif bir durumdur.
Eleştiride neferete neden olabilir. Genelde insanlar eleştirilerden hoşlanmaz. Haklı eleştiri nefrete neden olmayabilir. Fakat haksız ve pervasız eleştiri, güçlü bir nefrete ve nefretten doğan yıkıcı eylemlere neden olabilir.
Nefretin çok bilinen diğer bir kaynağı kıskançlıktır. kıskanan rüya sevdiği için kıskanır fakat kıskaçlığın ansızın büyük bir nefrete neden olması bunun gerçek olmadığını göstermektedir. Deliler gibi seven kıskançlık yüzünden deliler gibi de nefret eder.
Burada deliliğin nedeni sevgi değil, bencilliktir. Bencil insan her zaman nefret eder. Bencillik nefretin en büyük kaynağıdır. Kıskançlık da bencil sevgiden doğar ve nefretle işbirliği yapar. Fakat nefret kıskançlıktan daha yıkıcıdır.
Başkalarına yönelik eleştiri kıskançlıktan, kendine yönelik eleştiri kıskançlıktan, kendine yönelik eleştiri ise idealizimden kaynaklanmadır. Nefretin bir kaynağı da idealizmdir. Kişi ideallerini yıkan kişiden nefret eder ve onu yıkmak ister.”
Değişim Uzmanı
Şirvan Yücel

Bunları da sevebilirsiniz