ÖDÜLLÜ CEMAL SAFİ ŞİİR YARIŞMASI’NDA SON BAŞVURU 17 NİSAN

 

BAŞKAN DEMİRTAŞ TÜRK KÜLTÜRÜNÜ GENÇLERİMİZE ÖĞRETECEK ETKİNLİKLERİ İLKADIM’DA YAŞATACAĞIZ

Türk edebiyatına büyük katkılar sağlayan ve bestelenen 150’den fazla şiiri ile kalplerde taht kuran şair Cemal Safi Şiir Yarışması’na son başvuru 17 Nisan 2022 Pazar günü son buluyor. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar.

İlkadım Belediyesi’ Samsunlu şair Cemal Safi’nin üçüncü ölüm yıl dönümünde düzenleyeceği “Cemal Safi Şiir Yarışması’na başvurularının sonlanmasına son iki gün kaldı. Şiirlerinde hece vezni ölçüsü ile serbest konusu olan şiirlerin yarışacağı ödülü yarışmaya 3 bin başvuru ile şiir severler tarafında yoğun ilgi görüyor.

“Tüm halkımızı davet ediyorum

Cemal Safi edebiyatımızdaki gelmiş geçmiş tüm değerler arasında en ön safta yerini almış, yaşamış bir efsane olduğuna hatırlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Şehrül-Emin olarak en büyük sorumluluklarımızdan biride kendi kültür ve sanatımızı gençlerimize öğretecek etkinlikler ilçemizde yaşatmak düşüncesindeyim. Bu doğrultuda sanatın birçok dalında Türk kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çeşitli programlarla halkımızı buluşturuyoruz. Türk edebiyat şehrimizin gurur duyulan sanatçılarından biri olan şair Cemal Safi’nin şiirlerini ve adını gelecek kuşaklara taşımak istiyoruz. Edebiyatımız açısından kaybedenin olmayacağı yarışmaya tüm halkımız davet ediyorum” dedi.

“Ödüller sahiplerine bulacak”

Serbest dalda başvurularının yapılacağı ödüllü şiir yarışmasında; birinciye 10 bin, ikinciye yedibin beşyüz, üçüncüye 5 bin, bu sene 3 kişiye verilecek olan mansiyon ödülleri ikibin beşyüz TL ,iki adet Türk Dünyası özel ödülü ikibin beşyüz TL olmak üzere 27 bin 500 TL, yarışmacılara teşvik ve destek amacıyla armağan edilecek.Yarışma ile ilgili başvuruyu cemalsafi2022@@ilkadim.bel.tr adresinden yapacak olan katılımcılar detaylı bilgilere www.ilkadim.bel.tr/cemalsafi2022adresinden ulaşabilecek.

Bunları da sevebilirsiniz