OKA Mesleğimi Keşfediyorum

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek programı kapsamında Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mesleğimi Keşfediyorum” projesi 7 aylık sürecin ardından tamamlanmıştır. Proje bütçesi olan 167.604 TL ile Bafra Kodlama Merkezi (KodlaBafra) binasına Merkezi Bilişim Meslek Atölyesi ve Uzaktan Eğitim Sınıfı kurulmuştur.

Merkezi Bilişim Meslek Atölyesi 25 Bilgisayar, 30 Robotik Set, Renkli Yazıcı, 3D Yazıcı, Drone, Hareketli Kamera, Elektronik ve Lehim Setlerinden oluşmaktadır. Atölyemizde yeni dönemde öğrencilere ve öğretmenlere Yazılım, Robotik, Fotoğraf ve Video düzenleme eğitimleri verilecektir. Merkezi Bilişim Meslek Atölyesinde yetişecek öğrencilerimizle beraber hedeflerimiz,

·        Bilişim Teknolojileri Mesleki Gelişim Atölyesinde aldıkları mesleki eğitimle potansiyellerini ve mesleklerini keşfetmelerini sağlamak,

·        Geleceğin mesleklerine yetişmiş insan gücü oluşmasını sağlamak,

·        Ülkemizin sanayi ve teknoloji alanından görev alacak uzman personellerin yetişmesini sağlamak,

·        Ülkemizin sanayi ve teknoloji alanından görev alacak nitelikli ara eleman yetişmesini sağlamak,

·        Gelecekte oluşacak yeni iş alanlarına hazır olmak,

·        Milli teknolojinin üretilmesine katkı sağlamak,

·        Ülkemizdeki patentli proje sayısını artırmak,

·        Geleceğin teknolojisine hâkim gençler yetiştirmek,

·        Sanayimizin teknik uzman ihtiyacının azaltılmasını sağlamak,

·        Bölgemizdeki işsizlik oranının azalması,

·        Bölgemizdeki istihdam imkanlarının artırılması,

·        Bölgemizdeki işletmelerin iş hacimlerinin büyümesine katkı sağlamak,

·        Ülke ekonomisine katkı sağlamak,

·        Ülkemizin ve bölgemizin insanlarının refah düzeylerinin yükseltilmesi,

·        Ülkemizin kalkınmasını sağlamak hedeflenmektedir.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında mart ayından itibaren Korona virüs salgını ile beraber örgün eğitimden uzaktan eğitime geçilmiştir. Uzaktan eğitim döneminde projemizin malzeme alımı kısmı başladığında OKA’nın da onayıyla Mesleğimi Keşfediyorum projesinde değişiklik yapılarak ikinci bir atölye olarak Bafra Kodlama Merkezi binasında Uzaktan Eğitim Sınıfı yapılmasına karar verilmiştir. Uzaktan Eğitim Sınıfı için Aydınlatma, Sabit Kamera, Doküman Kamera, Mikrofon, Yeşil fon perde alınmıştır. Uzaktan eğitim sınıfı ile farklı ortamlarda olan öğrencilere eğitim vermek amaçlanmaktadır. Örgün eğitim döneminde de öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimiz için derslerine destek olması amacıyla videolar çekilecektir. Ayrıca verilen eğitimlerin daha fazla kişiye ulaşması için Uzaktan Eğitim sınıfı kullanılacaktır.

Projemiz atölyelerin kurulumu ile tamamlanmış olup yeni dönemde Bafra Kodlama Merkezinde hizmete girecektir. Bu süreçte bize her zaman destekte bulunan Sayın Kaymakamımız Cevdet ERTÜRKMEN’e, Samsun İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun ESEN’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali KATİPOĞLU’na ve Proje Koordinatörümüz Orhan Gazi DEMİRCİ’ye teşekkür ederiz.

Bafra Kodlama Merkezi Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından KODLABAFRA projesi kapsamında 2018 yılında hizmete girmiş olup öğrencilere ve öğretmenlere kodlama, robotik, 3D Tasarım ve üretim eğitimlerini vermeyi sürdürmektedir.

Bunları da sevebilirsiniz